Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Mielipide | Entisillä päättäjillä et saa uusia tai parempia tuloksia

Ottaako päähän viimeaikaiset päätökset ja niiden tekijät? Et ole yksin asian kanssa. Toreilla ja telkkarissa jatkuvasti hymyilevät ja yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista lupaavat poliitikot, jotka sanovat yhtä ja tekevät toista, ärsyttävät.

Muutoksia ja uudistuksia tulee siihen tahtiin, etteivät kaikki pysy mukana. Kokeile mitä tapahtuu jos äänestätkin realistia, ei voi mennä ainakaan huonompaan suuntaan. Päätöksiä tehdessä olisi hyvä huomioida ja punnita myös niistä seuraavat ikävät lopputulokset. Porsaanreiän löytäjiä on jos laki ei ole kunnolla kirjoitettu ja myös ne ikävät mahdollisuudet huomioitu. Niitä ikävyyksiä lienee vaikea nähdä jos katsoo maailmaa vain ruusunpunaisten lasien läpi.

Luonto ihmisineen on kuulemma tärkeä ja ilmastonmuutos on pysäytettävä mutta mitkä ovatkaan olleet toimet, täydennysrakennetaan lähiöt niin täyteen ettei edes havunneula mahdu talojen väliin ja ikkunoista tuijotetaan toisten ikkunoita. Missä rakennuksia viilentävät puut ja vapaasti virtaava ilma? Missä on lintujen laulu ja hyönteisten pörinä? Miten asfaltti imee rankkasateet? Tämäkö on mielenterveyden ongelmien ennaltaehkäisyä, helteen haittojen minimointia ja rankkasateisiin varautumista?

Vanhukset ovat tärkeitä kunniakansalaisia, juhlapuheissa. Oikeassa elämässä nämä maansa rakentaneet ikäihmiset makaavat laitoshoidossa tai oikeammin ilman hoitoa laitoksissa tai koteihinsa säilöttynä. Hoitajamitoitus sitä ja hoitajamitoitus tätä, kun rahaa ei ole niin hoitajia ei ole eikä sitä hoitoa, jota ikäihmiset tarvitsevat. Hoitoalan palkkaus ja työolot on saatava kuntoon. Jos on tahtoa, niin on keinoja. Entisillä päättäjillä et saa uusia tai parempia tuloksia.

Anna ääni huolenpidolle ja oikeudenmukaisuudelle.

Eduskuntavaaliehdokas (KD), Vantaa, Uusimaa