Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Kolumni Asuntomessut – mikä ihana mahdollisuus epäonnistua!

Ei ole enää monta kuukautta siihen, kun Loviisassa vietetään Asuntomessuja. Onkin ollut hienoa nähdä, miten Asuntomessujen epäonnistumisen puolesta on aloitettu monia kampanjoita ja mikäli nämä saadaan maaliin, voidaankin iloiten ensi kesän jälkeen todeta, että oikeassa oltiin ja metsään mentiin.

Joidenkin kenties puolankalaista alkuperää olevien loviisalaisten näkemykset sosiaalisessa mediassa ovat lähteneet Asuntomessujen suhteen lentoon elleivät jopa syöksykiitoon.

Nimimerkki Yksi valkolainen monien puolesta kirjoitti, että ”kuka tänne Loviisaan nyt tulisi, kun Valkostakin on kaikki palvelut viety eikä Loviisa nyt muutenkaan niin ihmeellinen paikka ole. Kaikillahan nyt merinäköala on omalta tontilta.” Tätä komppasi nimimerkki Kunnallispoliitikko jo kahdeksatta kautta ja muisti mainita, että vähän vastaavaa yritettiin jo 1850-luvulla eikä se silloinkaan toiminut.

Ihanan mahtavasti ovat useat muutkin loviisalaiset lähteneet loanheittokampanjaan, koska miksi sitä nyt kukaan haluaisi omaan kotikaupunkiinsa uusia asukkaita tai matkailijoita. Hehän voivat vaikka tuoda tullessaan iloisen ilmapiirin tai tulevaisuuden toivon tuulahduksen, mikä syö pahimmillaan kaiken negatiivisuuden eikä torikahvilassa ole sitten enää mitään mistä urputtaa.

Loviisan kylissäkin on iloisesti päätetty olla osallistumatta Asuntomessujen markkinointiin, koska tuonkin rahan olisi voinut laittaa kyläkouluihin. Kyllähän joka kylässä pitää koulu olla, vaikka niissä ei enää oppilaita olisikaan. Ja muuttohalukkaat perheet löytävät sinne Pernajan perukoille ilman Asuntomessujakin.

Kaupungin organisaatiossakin on jo herätty mahdollisuuteen sabotoida Asuntomessujen onnistuminen. Yrittäjäepäystävällisyyttä yritettiin lisätä kadunvarsimainostuksen sääntelyllä, mutta siihen harmillisesti pääsivät kaupunkilaiset väliin.

Torikahvilakilpailutuksessa onneksi onnistuttiin tekemään niin hyvät tarjousehdot, että vältyttiin tarjouksien saamiselta kokonaan. Kaikista pahinta olisi ollut, jos vaikkapa loviisalaiset yritykset olisivat päässeet hyödyntämään kaupungin alueita oman yritystoiminnan kehittämiseksi. Ej helvete, totesi yksikin poliitikko kauhuissaan, koska siinähän olisi pahimmillaan päässyt naapuri rikastumaan.

Naapurikunnissa Asuntomessujen tuloon on suhtauduttu mahtavan innottomasti. Lapinjärveltä kahvila Menopaussin ukkiskerhosta kommentoitiin, että ”Meitil käy jo niin pal ihmeellist porukkaa tääl Sivarikeskuksella, et ei myö kyl tänne enää enempää mitää ulkopuolisii haluta”. Taktiikkana onkin jatkaa lymyilyä ja toivoa, että messuvieraat eivät ainakaan Kutostielle poikkea tai varsinkaan kirkonkylään, koska hehän voisivat vaikka ihastua kauniiseen kuntaan ja muuttaa sinne.

Isona rikkana epäonnistumisen rokassa ovat nyt Loviisan Yrittäjät, jotka koittavat kovasti Cursorin kanssa aktivoida paikallisia yrittäjiä ja muita toimijoita ottamaan hyödyn irti Asuntomessuista. Tämän kun vielä saisi jotenkin torpattua, niin epäonnistuminen olisi taattu. Olisi kauheaa, että Asuntomessut olisivat tälle koko alueelle menestys ja saisimme kaikki niistä alueellista hyötyä. Hyi olkoon.

Kirjoittaja on lapinjärveläinen muutos- ja johtajuusvalmentaja sekä organisaatioshamaani.