Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana viikonvaihteeksi Mikä on oleellista kaiken runsauden keskellä?

Kuulin kahvilassa naapuripöydässä käydyn keskustelun. Naisryhmä pohti tavaramäärää kotona.

Yhteinen ongelma heillä tuntui olevan se, että kaikkea oli liikaa.

Yksi pohti, pitäisikö etsiä isompi asunto, kun mitään uutta ei enää mahdu. Kellarikin on jo ihan täynnä kaikkea.

Autoin kerran Afrikassa sikäläisen naistyöntekijän muutossa. Hänellä oli sänky, patja ja tyyny, pieni pöytä, tuoli, kaksi lautasta, kuppia, lusikkaa, kattila, vati ja muovipussillinen vaatteita sekä Raamattu, vihko ja kynä.

Siihen muuttoon ei mennyt kauan.

Mitä ihminen oikeasti tarvitsee? Moni on havahtunut siihen, että turhaa on liikaa ja on alkanut ostaa vähemmän.

Nyt inflaatio ja hintojen kallistuminen myös pakottavat harkitsemaan hankintoja tarkemmin. Mitä vanhaa voisi korjata ja mitä uutta siitä saisi?

Monella työssäkäyvällä on ylitäysi kalenteri. Sinänsä kauhean pandemian hyvä puoli oli se, että se auttoi miettimään, mihin aikaa oikeastaan kului, ja mitä voisi tehdä toisin.

Nyt olemme palanneet takaisin normaaliin ja monella kalenteri on taas täynnä. Miten asiat saisi laitettua tärkeysjärjestykseen ja väljyyttä kalenteriin?

Laskiaisen jälkeen alkaa kristillinen paasto. Se kutsuu pohtimaan omaa elämäntapaa, luopumaan turhasta ja tekemään tilaa oikeasti tärkeälle. Kristillisen paaston tarkoitus ei ole etsiä ensisijaisesti omaa hyvää oloa, saati laihtua. Suunta on ennemminkin itsestä pois, kohti Jumalaa ja toisia ihmisiä.

Mikä on oleellista kaiken runsauden keskellä? Miten minä, Jumalan rakastama ja armahtama ihminen, voisin olla toisille avuksi?

Kirjoittaja on Agricolan suomalaisen seurakunnan rovasti