Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Oopperaan ja Sibeliuspäiviin liittyvä puheenvuoro

Oopperayhdistys haluaa tuoda Sibeliuspäivien -lisärahoitukseen ja siitä käytävään keskusteluun liittyen selvyyden vuoksi esiin seuraavaa.

Pääosin musiikin, teatterin ja tanssin ammattilaisvoimin toteutetun Cosi fan tutte – Skolan för älskande – Rakkaudenkoulu -oopperan harjoitusjakso oli pitkä.

Maksutonta talkootyötäkin tehtiin runsaasti. Hanke sai tukijoikseen hienoja sponsoreita, avustuksia vastaanotettiin monelta eri taholta ja rahoittajalta. Yleisömäärä oli hyvä, noin 200 kävijää kussakin esityksessä (salin enimmäispaikkamäärä oli 300).

Tuotantokustannukset harjoituskuluineen olivat 27 000 euroa esitystä kohti. Mikäli esitykset olisi myyty loppuun, lipputulot olisivat enimmillään voineet nousta 13 500 euroon. Lipputuloilla ei siis parhaimmassakaan tapauksessa olisi voitu kattaa kaikkia näytösten aiheuttamia kuluja. Tästä johtuen oopperahanke jäi 10 000 euroa tappiolliseksi.

Valitettavasti myös Sibelius-päivien tappio oli samaa luokkaa. Kulttuuriala on pandemiasta johtuen ollut pitkään vastatuulessa.

Iloksemme yleisö on vähitellen tehnyt paluuta katsomoihin, joskaan pandemiaa edeltävän ajan huippulukuihin ei vielä ole ylletty.

Oopperayhdistyksen toiminta jatkuu suunnitelmien mukaisesti.

Tavoitteenamme on tarjota loviisalaisille ja seudun muille kulttuurinharrastajille vastaisuudessakin korkeatasoisia musiikkielämyksiä.