Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Sana viikonvaihteeksi ”Yön synkkyys ei ole yötä Sinulle. Yö loistaa kirkkauttasi, Herra.”

Jeesus puhui kansalle ja sanoi: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” Joh. 8:12

Nämä sanat sanotaan kastetoimituksessa, kun sytytämme kastekynttilän. Kastekynttilän liekki kertoo tärkeällä hetkellä, että kasteessa Jeesuksen opetuslapseksi kutsuttu kastettava on saanut lahjaksi elämän valon oppaakseen ja turvakseen.

Jeesuksen seuraajien ei tarvitse kulkea pimeässä, vaikka monenlaiset varjot lankeavatkin päällemme aika ajoin. Synkimmällä hetkelläkin Jeesuksen valo valaisee ja opastaa suunnan. Psalmin sanat ”vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi ” kertovat siitä, että Kristuksen lahjoittama elämän valo valaisee pimeimmätkin hetket ja ajat.

Elämä näyttäytyy vaikeillakin hetkillä toisenlaiselta, kun katsomme kohti valoa.

Kristus on elämämme aurinko, jota kohti voimme kääntää kasvomme. Elämä näyttäytyy vaikeillakin hetkillä toisenlaiselta, kun katsomme kohti valoa. Valo voittaa pimeyden.

Jeesus syntyi meidän Herraksemme. Loppiaisena tietäjät tulivat kumartamaan Jeesus-lasta ja toivat hänelle lahjoja. Jeesus syntyi valoksi maailmaan ja mielemme pimeyteen.

Maailmassa on 2,4 miljardia kristittyä. Kristuksen valo jatkaa yhä leviämistään maailmalla. Elämän Valon voima on ihmeellinen.

Siunausta vuodelle 2023!

Kirjoittaja on Agricolan suomalaisen seurakunnan rovasti.