Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana viikonvaihteeksi Täydellisen joulun tavoittelija

”Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;” Hepr. 12:14 (KR38)

Joulu, tuo kaikille tarkoitettu juhla, jota me ihannoimme. Meillä jokaisella on omat mielikuvamme, millainen on se täydellinen joulu ja millä me sen luomme. Huomaan, että itselläni tämä täydellisen joulun tavoittelu on mennyt liiallisuuksiin. Huomaan kertovani äidille paljon toiveita tai ennemminkin vaatimuksia, mitä meillä on pakko olla, jotta joulu on joulu.

Toiveita liittyy niin koristeluun, ruokailuun ja siihen, mitä tehdään. Kuitenkin kun alan tutkia ”vaatimuslistaani” muistaen, ettei kaikilla ole mahdollista tämmöiselle toiminnalle. Huomaankin pystyväni karsimaan paljon pois.

Usko siihen, että kaikki järjestyy, vaikka joku tai jotkut asiat ei olisi niin täydellisesti kuintoivoisit.

Näillä muutoksilla jouluaatto ei tule siltikään olemaan tavallinen lauantai vaan tärkeä päivä, johon kuuluu omalla tavallamme sopivasti pyhää ja yhteyttä.

Onko sinulla mahdollisuus karsia jotain pois omasta täydellisestä joulustasi tai onko mahdollista jopa auttaa, jotain toista saamaan täydellisen joulunsa ehkä ensimmäistä kertaa. Olipa vastauksesi, mikä tahansa edelliseen kysymykseen niin toivon, että saisit kaikesta huolimatta viettää rauhallista joulun aikaa.

Halaa itseäsi, hengittele syvään, osoita läheiselle hyvyyttä ja usko siihen, että kaikki järjestyy, vaikka joku tai jotkut asiat ei olisi niin täydellisesti kuin toivoisit. Kyllä se joulu sieltä tulee joka tapauksessa.

Siunattua, hyvää ja rauhaisaa joulua jokaiselle!

Kirjoittaja on Agricolan suomalaisen seurakunnan varhais- ja nuorisotyönohjaaja.