Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Mielipide | Tähän on tultu

Kevättalvella 1977 oli sähköyhtiöiden tekniset toimihenkilöt lakossa. Osa voimaloista oli pois käytöstä ja valtakunnassa jouduttiin säännöstelemään sähköä. Osalta alueista katkaistiin vuorotellen sähköt pariksi tunniksi. Mutta ei silloin sähköhinta noussut kuluttajille. Silloin vielä suomalaiset päättivät itse asioista.

Sitten mentiin Euroopan yhteisiin sähkömarkkinoihin. EU:hun menon seurauksena vallan sokaisema pääministeri Paavo Lipponen hehkutti suu vaahdossa. Pöytiin on päästy. EU:n johtajat uskoivat tekevänsä vahvoja päätöksiä ja niin uskoi asioita ymmärtämätön Lipponen. Taustalla olivat rahamiehet ja markkinavoimat ja ne usein sanelivat pelin säännöt eikä EU:n päättäjät.

Pöytiin on päästy ja mikä on lopputulos. Nyt pörssisähkön hinta on puhkaissut polvikerroksen, inflaatio laukkaa kuin keväisiin laitumelle päässyt varsa, ruoka ja energia kallistuvat kilpaa.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtajan Timo Soinin lentävä lause on: Missä EU, siellä ongelma. Sille naurettiin, mutta tässä taloustilanteessa alkaa naurajia olla entistä vähemmän. Kohta puolet suomalaisista tarvitsee valtion tukea elämiseensä. Mistä nekin rahat otetaan?

Soini on enemmän oikeassa kuin asioita tuntematon eikä niistä mitään ymmärtänyt Lipponen.

Että pöydissä ollaan istuttu ja nyt nähdään mitä se istuminen on maksanut. Aika kalliiksi on tullut kansalle ja rahat ovat menneet.

Kirjoittaja on lapinjärveläinen eläkeläinen.