Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Missä se joulun tunnelma on?

Olen yksinyrittävä käsityöläinen. Vuodet koronan kanssa ilman perinteisiä myyntitapahtumia olivat hyvin raskaat ja monet kollegat joutuivat lopettamaan. Sitten lennossa korona vaihtui sodaksi, sota valtaviksi sähkölaskuiksi ja kasvaviksi ruuan hinnoiksi. Tarkan euron talous on hyvin ymmärrettävää, mutta ”En osta mitään”-nappulaa on painettu sielläkin, missä sille ei ole tarve.

Meidän käsityöläisten jengiä ei oikein kukaan ole vielä kuunnellut, nostanut esiin ahdinkoamme ja väliinputoajan asemaamme. Käsityöläisten koronasta selviytymisestä löytyy kautta Suomen huikeita selviytymistarinoita, kekseliäisyyttä ja toisten auttamista.

Voitaisiinko tehdä edes muutama juttu siitä, että on ihan ok laittaa rahaa joululahjoihin kunhan valitset mitä ostat ja kun ostat, osta suomalaista työtä ja osta ne joulutapahtumista suoraan käsityöläiseltä? Siellä se Joulun ekologinen, kestävä, ennenvanhainen tunnelma on.

Me Suomen Käsityöyrittäjät SKYT ry:ssä ollaan lyöty kohta kolme vuotta viisaita päitämme yhteen niin että kuhmutonta paikkaa tuskin löytyy.

Pienten voima on siinä yhteistyössä, mutta kyllä – nyt tarvitsisimme kipeästi jeesiä myös medialta. Iso Kaunis kiitos!

Kirjoittaja on lapinjärveläinen käsityöläinen ja yksinyrittäjä sekä Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry:n hallituksen jäsen.