Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Loviisan uusi päiväkoti

Loviisan taloudellinen tilanne on tällä hetkellä kohtalainen, mutta tulevista vuosista on odotettavissa haasteellisia, josta me Kokoomuslaiset olemme huolestuneita. Loviisan uusi päiväkoti on tärkeä uusi hanke, joka on tehtävä. Kasvatus- ja sivistyslautakunta on päättänyt esittää 10-ryhmäistä päiväkotia Ratapihalle.

Päiväkodille on tarvetta nopealla aikataululla, eikä Ratapihan puhdistus ole varmasti ongelma muuten, kuin, että sitä ei ole huomioitu päiväkodin kokonaishinnassa. Suurempi ongelma tulee kuitenkin kaavoituksesta, joka pahimmillaan tarkoittaisi sitä, että rakentamaan päästäisiin vasta vuonna 2025. Tämä saattaisi tuoda lisäkustannuksia jo nyt erittäin huonossa kunnossa olevien päiväkotien väistötiloihin siirtymisestä. Tämä on riski, joka kannattaa huomioida.

Ratapihan alueen liikenne tulisi lisääntymään ja toisi näin lisää vaaramomentteja pienten lasten koulumatkoihin. Jo nyt tuo alue on aamuisin vilkasliikenteinen.

Mitä tulee päiväkodin kokoon niin 10-ryhmäinen päiväkoti jäisi jo valmistuessaan pieneksi. Onko tässä käymässä samoin kuin Loviisan suomenkieliselle koulukeskukselle? Rakennettiin uusi koulu, jonka osa oppilaista joutuu istumaan kirjaimellisesti parkkipaikalla.

Edellisten tosiasioiden valossa olisiko 12-ryhmäinen päiväkoti Harmaakalliolle, lähelle luontoa ja hyvään solmukohtaan ajatellen töihin kulkijoita kuitenkin parempi ratkaisu ja mikä parasta, alueelle voitaisiin rakentaa vaikka heti?

Loviisa on tehnyt myös paljon työtä asuntomessujen eteen, jolla on tarkoitus markkinoida Loviisaa ja houkutella asukkaita tänne ja samalla päiväkodin sijoitus Harmaakalliolle tukisi ja vauhdittaisi kyseisen asuinalueen rakentamista. Emme voi antaa tämän satsauksen valua hukkaan.

Tämän hintaluokan esitys tulee yllättävän nopealla aikataululla, mutta tehdään siis kerralla oikein ja kunnolla, jotta virheitä ei tarvitse korjata kalliisti, johon meillä ei todellakaan ole varaa.