Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Sana viikonvaihteeksi Tämän ymmärtäminen antaa suunnan elämälle

Tulevana sunnuntaina kirkkovuodessa eletään teemaa ”Kristityn vapaus”. Raamatussa sanotaan: vapauteen Kristus vapautti meidät. (Gal. 5:1) Mihin vapauteen? Yksittäiset lauseet saattaa kuulostaa kauniilta, mutta käytäntö voi tuntua vieraalta. Toinen voi löytää tuosta Raamatun kohdasta vapauden ja toinen velvollisuuden.

Olen itse usein löytänyt itseni haasteista, kun yritän soveltaa Raamatun ohjeita omassa elämässäni.

Miten voisin olla vapaa murheista, jos käytännössä elämässä on paljonkin surua tai asioita joiden eteen on nähtävä vaivaa – murhe, huoli ja ahdinko alkaa täyttämään mieltä. Ja pian jo huomaan murehtivani sitäkin, että Raamattu kehottaa olemaan murehtimatta.

Sunnuntain tekstit muistuttaakin, että olemme vapautettu ohjenuorien suorittamisesta, syyllisyydestä, syntitaakoista, perinnäissäännöistä, ihmisten mielipiteiden mukaan elämisestä, armottomuuden kahleista.

Minne meidät on vapautettu? Päivän tekstien mukaan armon alle, missä ei ole kyse muusta kuin Kristuksen rakkaudesta ja hänen sovitustyöstään. Ei menestyksestä, menetyksestä, titteleistä tai teoista. Ja tämän rakkauden ymmärtäminen antaa suunnan elämälle, jossa saa ammentaa inhimillisen ihmisyyden keskelle Jumalan rakkautta.

Kiittäkää, Herraa, huutakaa avuksi hänen nimeään, kertokaa kansoille hänen suurista teoistaan! Psalmi 105:1

Miten kauniisti Raamattu tuo esille ihmisyyden ja Jumalan armon tasapainottelua esimerkiksi psalmeista. Sieltä löydän käytännön läheistä elämää: ilon, surun, ahdistuksen, lohdun, menetyksen, toivon ja vapauden näkökulmista.

Haluaisinkin kysyä loppuun, mitä sinä löydät elämääsi Raamatusta? Tätä kysymystä on valtakunnallisesti ihmetelty ”Se löytyi” – kampanjassa, jossa Agricolan suomalainenkin seurakunta on mukana.

Siihen liittyviä tapahtumia on vielä kahtena tulevana lauantaina Loviisassa lauantaina 8.10. ja Koskenkylässä lauantaina 15.10. Tervetuloa mukaan!

Siunausta ja iloa päivääsi toivottaen.

Kirjoittaja on Agricolan suomalaisen seurakunnan evankelista