Tiina Heikan kolumni Työvoimapula on pahenemassa - kohta kilpaillaan TET-harjoittelijoista

Työvoimapula alkaa realisoitua myös itäisellä Uudellamaalla. Yrityksistä on tullut viestiä, että kesätyöpaikkoihin ei ole ollut hakijoita, vaikka aiemmin monelle on jouduttu antamaan pakit. Työelämässä tulee jatkossa entistä enemmän pohtia sitä, miten etenkin nuoret saadaan jo ajoissa napattua omalle toimialalle. Suhtautuminen esimerkiksi kesätyöntekijöihin, TET-harjoittelijoihin tai opiskelijoihin tulee muuttumaan, kun kilpailu työntekijöistä kiihtyy. Nyt onkin tärkeää tehdä hyvä vaikutus niihin kesätyöntekijöihin, jotka on onnistunut omaan yritykseen nappaamaan. Kesähessu voi olla yrityksesi seuraava ykköstyöntekijä tai pomo, kenties jopa uusi yrittäjä.

Joidenkin kesätyöntekijöiden innostus kesäduuniin on lopahtanut, kun on tullut ilmi, että työt alkavat jo niinkin aikaisin kuin kello seitsemän aamulla. Meistä vanhanajan työorientoituneista tyypeistä tuo tuntuu hieman huvittavalta, mutta naureskelemalla ei kannata näitä mielipiteitä kuitata. Olemme murroksen edessä, jossa työelämän pitää myös tarkastella aikaisempia, vakioiksi muodostuneita käytäntöjä. Mikäli työntekijöitä ei saada työmaalle kello 7, on edessä isomman muutoksen pohdinta: voimmeko aloittaakin myöhemmin? Miten työpaikoilla voidaan vastata nuorten muuttuneisiin odotuksiin?

Nuoret ovat entistä enemmän tietoisia työelämän haasteista ja niihin kätkeytyvistä uhkista. Talous ja nuoret TATin teettämän vuosittaisen tutkimuksen mukaan nuoret odottavat työelämältä vakautta ja yhdenvertaisuutta. Tutkimuksen mukaan tärkeimmät tekijät tulevaisuuden alaa valitessa ovat kohtuulliset työajat, turvallinen ja viihtyisä ympäristö sekä hyvät työkaverit ja johtajat.

Nuorten pelot työelämän kuormittuvuudesta ovat kasvaneet, eikä se liene ihme, kun työuupumukset ovat viime vuosina yleistyneet huomattavasti. Nuoret näkevät näitä työelämän huonoja puolia lähipiirissään ja työpaikoilla. Osa uupuu jo opintojen aikana. Ehkä nuorten näkökulmat työelämään eivät olekaan hassuja vaan järkeviä. Miksi mennä seiskaksi töihin, jos ennemmin nukkuu aamulla myöhään? Miksi työllä pitäisi kiusata itseään?

Joillakin aloilla työvoimapula on alkanut jo vääristää palkkakehitystä. Esimerkiksi hoitoalalla maksetaan jo useamman sadan euron aloitusrahoja – eli saat jo esim. 300 euroa päivän aluksi, jos vain suostut tulemaan työvuoroon. Tämä vääristynyt kehitys johtaa siihen, että entistä useampi alkaa pohtia vakituisen työn merkitystä, kun keikkalaisena pääset parempiin tienesteihin ja voit valita työvuorot kuin rusinat pullasta. Työilmapiirille tämä vääristymä aiheuttaa varmasti haittaa, koska yhdenvertaisesta kohtelusta ei ole enää tietoakaan. Johtamisesta tulee myös haastavaa. Kehitys tulee vielä entisestään syventymään ja osaajapula laajenee muillekin aloille.

Pidetään siis työpaikoilla huoli nuorista ja uusista työntekijöistä, he ovat kultaakin kalliimpia, tulevaisuuden tekijöitä.

Kirjoittaja on lapinjärveläinen valmennus- ja mentorointialan yrittäjä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut