Andreas Ögårdin kolumni Loviisassa on Suomen parhaat yrittäjät ja paras yrittäjäyhdistys

Loviisan yrittäjät asetti talvella 2021 tavoitteen. Vuonna 2022 meidän yhdistyksemme valitaan Suomen parhaaksi paikallisyhdistykseksi. Tehtävä suoritettu - Olemme Suomen paras paikallisyhdistys. Miten makealta voitto maistuukaan. Rohkeutta, yrittäjähenkeä ja työtunteja ei tavoitteen saavuttamisessa säästelty. Kansanviisaus on meitä opettanut, varo mitä toivot, sillä toiveilla on tapana toteutua.

Meillä on Loviisassa myös Suomen paras Neste K-liikenneasema. Onnea vielä kerran Minna ja Stefan Möller ja teidän koko ahkera henkilökunta! Teillä unelmoi keittiömestari – ja miten kävikään, voitto tuli! Uskoiko koko tiimi alkuun, että tavoite saavutetaan?

Luonnollista epäröintiäkin oli. Ei olla vielä valmiita, ei me kuitenkaan voida vielä voittaa…niinpä!

Loviisassa on Suomen Ihanin kahvila. Tuhannen tuskan kahvila. Siinä on tarina, joka kelpaa monelle sukupolvelle kertoa. Suomessa rakastamme tarinoita, jossa vaikeuksien kautta noustaan voittoon. Liisantalossa on osattu unelmoida ja toivoa!

Loviisassa löytyy pyöreä pöytä, joka on täynnä toivoa, tavoitteita ja mahdollisuuksia.

Heidän tarinaansa kelpaa ja pitääkin kertoa ja jakaa. On heille myös yritetty laittaa monta keppiä rattaisiin. Mutta kiitos kuuluu teille ahkerat yrittäjät Liisantalossa. Uskalsitte, toivoitte, jaksoitte ja ette antaneet missään vaiheessa periksi! Nyt koko kaupunki, korjaan koko Suomi kiittää! Olette todistetusti Suomen Ihanin!

Loviisassa löytyy pyöreä pöytä, joka on täynnä toivoa, tavoitteita ja mahdollisuuksia. Pyöreän pöydän ääressä istuu poliitikkoja, virkamiehiä ja elinkeinoelämän edustajia. Tämä oli kaupungin ylimmän johdon ja yhdistyksemme yhteinen unelma.

Elinkeinofoorumi, jossa voidaan tuoda Suomen parasta yrittäjäosaamista päätöksentekijöille. Kun päätetään elinkeino asioista, kysytään asiantuntijoilta. Päätetään yritysten asioista kuuntelemalla ja kysymällä yrityksiltä.

Loviisan yrittäjät ovat jälleen uskaltaneet asettaa tavoitteen. Nyt kaupunginjohto on hyväksynyt ja lausunut tavoitteemme julkisesti ääneen. Loviisasta tulee Suomen yrittäjäystävällisin kunta. Minulla on jo omat aavistukset, miten tässä käy. On jälleen uskallettu toivoa sekä lausua toive ääneen.

Kansanvalituille, kuntapäättäjille ja kaikille yrityksille on nyt asetettu selkeä ja savutettavissa oleva tavoite!

Maailma ei ole vielä toki ole valmis, mutta suunta on nyt selkeä ja kaikille yhteinen. Suomen Yrittäjät tekee oman kuntabarometrimittauksen keväällä 2024. Sitä ennen tehdään kaikki yhdessä työtä, jotta tavoite saavutetaan. Ennen kaikkea, tehdään yhteistyötä. Tekemässä ja toteuttamassa on nyt Suomen paras joukkue! Suomen parhaat yrittäjät!

Kirjoittaja on Loviisan Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut