David Lindströmin kolumni Loviisa kuuluu voittajien joukkoon – On ilo nähdä, miten asiat kehittyvät

Loviisan elinkeinoelämään on viime aikoina liittynyt positiivisia uutisia. Loviisan Yrittäjät ry valittiin omassa sarjassaan Suomen parhaaksi yrittäjäjärjestöksi. Erittäin merkittävä saavutus, lämpimät onnittelut yhdistykselle ja kaikille sen jäsenille. Toinen positiivinen uutinen ja saavutus on, että Loviisan tulokset paranivat kaikilla osa-alueilla Suomen Yrittäjien toteuttamassa Kuntabarometrissä. Barometrissä, mutkat hiukan suoriksi, kysytään yrittäjiltä kuinka yrittäjäystävällisenä he pitävät omaa kotikuntaansa.

On ilo nähdä, miten asiat kehittyvät. Kaupungin ja yrittäjäjärjestön välinen yhteistyö on selvästi tiivistynyt. Kun dialogi paranee, niin myös ymmärrys eri toimijoiden rooleista paranee. Tämä taas johtaa yhteisiä intressejä tukeviin hyviin tuloksiin, joka puolestaan vaikuttaa positiivisesti keskinäiseen luottamukseen ja yleiseen ilmapiiriin. Olemme saavuttaneet positiivisen kierteen, ja se on strategisestikin merkittävä asia.

Olemme saavuttaneet positiivisen kierteen, ja se on strategisestikin merkittävä asia.

Mutta samalla, ehkä tilanne yrittäjämyönteisyyden ja elinkeinoelämän kehittämisen osalta on verrattavissa siihen, että Suomi johtaa jääkiekossa Ruotsia vastaan kahden erän jälkeen. Siinä voi käydä hassusti. Siksi on nyt erittäin tärkeää, että jokainen toimija omassa toiminnassaan nostaa rimaa entisestään ja sillä tavalla varmistaa, että tämä ottelu voitetaan.

Yrittäjäystävällisyys tai -myönteisyys ei ole tähtitiedettä. Kuten ei muukaan ystävällisyys ja myönteisyys. Ehkä kyse lähinnä on arkisesta toiminnasta ja asenteesta. Ehkä kyse on siitä, että huomioimme toisemme ja pidämme sovituista asioista kiinni. Rakennamme luottamusta. Mikäli näin on, niin tilanne on siinä mielessä helppo, että homman hoitaminen kunnolla on vain ja ainoastaan meistä itsestämme kiinni.

Lämmin kiitos kaikille, jotka olette omalla erittäin tärkeällä panoksellanne myötävaikuttaneet siihen, että Loviisa kuuluu voittajien joukkoon. Tästä on erittäin hyvä jatkaa.

Kirjoittaja on kehitysyhtiö Cursor Oy:n toimitusjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut