Päätoimittajalta Loviisanleivos sai kakkukilpailusta värikkään startin

Loviisassa saatettiin viikonloppuna päätökseen kutkuttavan jännittävä kilpailu, jonka jälkipuinti jatkuu edelleen värikkäänä ja jopa kuumana Loviisan Sanomien Facebook-ryhmässä. Kilpailua koskevaa kommentointia on käynyt seuraamassa jo yli 7 000 Facebook-ryhmän jäsentä, ja kilpailun tuloksia kommentoitu jo yli 100 kertaa.

Jos ei aloitustekstiä lukisi, niin kommenttien sanakäänteiden perusteella saattaisi kuvitella, että tunteita herättävä kilpailu voisi olla esimerkiksi vapaapainia tai vähintäänkin missikisa, mutta ei. Kyseessä on tunteita herättävä kilpailu Loviisanleivoksen valinnasta.

Vanha sanonta, ettei makuasioista voi kiistellä, ei päde ainakaan Loviisassa.

Alkukarsintojen jälkeen lauantaina käytyyn finaaliin valittiin kolme erilaista leivosta, joista tuomaristo valitsi pitkän harkinnan jälkeen Arla Aaltosen leivonnaisen. Tuomariston julkaisemien perusteiden mukaan ”voittajan puolesta puhuivat lopuksi ennen kaikkea mahtavat ja uudelta tuntuvat maut. Makujen lisäksi myös historiaulottuvuus oli otettu hyvin huomioon, ja muunneltava leivonnainen on helposti toteutettavissa sekä kotona että kahviloissa.

– Voittajaleivos on ehkä hieman vaatimaton ulkonäöltään mutta tarjoaa maistajalleen ihanan makujen räjähdyksen. Se muistuttaa näin ollen hieman Loviisan kaupunkia, Kasper Strömman tuomaristosta veisteli.”

Vielä viime viikolla selkeänä yleisön ennakkosuosikkina pidettiin Kirsikka Katriina Hoppulan kuningataraiheista ja raatihuoneen värejä jäljittelevää mestariteosta, joka Lovarinkin ennakkojutussa nostettiin esille. Ennakkosuosikin sijoittuminen toiseksi nostatti niin pirskahtelevan keskustelun, että leivoksen tekijä joutui itse toppuuttelemaan, ja toteamaan, että ”toi miun vaaleenpunanen leivos ois ollu vähän liian vaikee suurempaan tuotantoon ja kotileipureiden tekemäksi vaikka tosi hyvät arvostelut siitä sain. Koen itse että juuri oikea leivos otti voiton, koska maistuikin paremmalta.”

Vanha sanonta, että makuasioista ei voi kiistellä, ei päde ainakaan Loviisassa. Täällä voidaan kiistellä aivan mistä tahansa.

Tuomaristo on valintansa tehnyt, ja siihen on syytä luottaa sekä odottaa, että kiistelty Loviisanleivos ilmestyy kahviloihin ja liikkeisiin. Loviisanleivos sai joka tapauksessa hienon alun sekä runsaasti julkisuutta myös valtakunnallisesti. Samalla naapurikaupunki Porvoon ylpeys Runebergintorttu sai uskottavan kilpailijan Loviisasta.

Onnittelut voittajalle ja kiitokset osallistujille.

"Tästä alkaa Loviisanleivoksen historia!" – Arla Aaltosen luomus on Loviisanleivos 2022

Katso kuvat: Onko tässä tuleva Loviisanleivos-voittaja? – "Maku räjähtelee suussa"

"Runebergintortulle tulee kuumat paikat" – Loviisanleivos-kilpailun tuomaristo nimettiin

Loviisanleivos haussa, se voisi olla kuningatarmainen – avoin kilpailu kaikille kiinnostuneille

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut