Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Andreas Ögårdin kolumni: Nuorten asia on meidän kaikkien asia

Andreas Ögårdin kolumni

Loviisan Yrittäjät on määrätietoisesti pyrkinyt lisäämään edunvalvontaa niillä tasoilla päätöksenteossa, jolla on suoraa vaikutusta jäsenistömme toiminta olosuhteisiin. Teemme aloitteellista toimintaa päämääränä, Loviisasta tulee Suomen paras paikka yrittää.

Viime viikolla kokoontui Loviisan Elinvoimaryhmän pyöreä pöytä. Kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajien johdolla kävimme tärkeän keskustelun ja määrittelyn meidän nuorten puolesta.

Voimme varmasti kaikki olla samaa mieltä väittämästä, että nuorille on paikallisesti vaihtoehdot liian vähäiset yhdeksännen luokan jälkeen. Jos nuori haluaa jatkaa opintoja omassa kotikaupungissa, hänen tulisi mennä lukioon. Tämä on hyvä vaihtoehto joillekin, mutta entistä tärkeämmäksi nousee yhteiskunnassa tarve, jossa tarvitsemme tulevaisuudessa enemmän käytännön ammattitaitajia. Tarvitsemme vahvaa ammatillista koulutusta ylläpitääksemme yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja.

Olemme jo pitkään järjestössämme olleet huolissaan Loviisan työllisyystilanteesta. Samaan aikaan kun meillä on yli tuhat työtöntä, yritykset eivät löydä ammattitaitoista työvoimaa eri toimialoille. Melkein jokainen yritys Loviisassa mainitsee suurimmaksi huolekseen, työvoiman saatavuuden. Ongelma työvoiman saatavuudessa on jo itsessään suuri kasvun este. Koska haluamme kasvua paikallisiin yrityksiin tulisi työvoima kysymys ratkaista pian. Tämä ei ole pelkästään Loviisan ongelma, vaan pullonkaula on tunnistettu maanlaajuisesti.

Kuntavaalien alla Loviisan Yrittäjät kävi erittäin hyvää vuoropuhelua kaikkien puolueiden kanssa. Jokainen puolue oli samaa mieltä, tarvitaan toisen asteen koulutusratkaisu, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden löytää tulevan ammattinsa myös Loviisasta.

Loviisan Yrittäjät on tehnyt määrätietoista edunvalvontatyötä sen eteen, että paikalliset oppilaitokset naapurikunnissa tarjoaisivat seudun yrityksille ja nuorille alustan, millä elvytetään vuosisatoja toimineen mestari-kisällipolun. Tätä polkua valitsemalla nuori pääsee heti yläasteen loputtua työnsyrjään kiinni. Hän samalla opiskelee itselleen ammatin ja rakentaa paikkakunnalla itselleen tulevaisuuden. Samalla yritykset saavat tärkeää työvoimaa. Kaupunkimme ei menetä arvokasta nuorta henkilöä toiselle paikkakunnalle. Nuorten hyvinvointi ja mahdollisuus rakentaa itselleen vakaan tulevaisuuden on meidän kaikkien aikuisten vastuulla. Tämä on meidän kaikkien yhteinen asia huolehtia nuorten hyvinvoinnista ja rakentaa heille mahdollisuuksien Loviisa.

Loviisan Yrittäjät haastaa nyt kaikkia päättäjiä, virkamiehiä ja yrityksiä ja yritysten työntekijöitä Loviisassa. Osallistukaa tähän tärkeään tehtävään. Samalla kun yhdessä rakennamme Suomen parasta paikkaa yrittäjyydelle, rakennetaan myös Suomen parasta paikkaa kouluttautua ammattiin. Tämä on kasvun, menestyksen ja elinvoiman tie Loviisalle!

Kirjoittaja on Loviisan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen.