Mielipide | Kulttuuripalvelujen kehittämiseen 400 000 euroa

Loviisan kaupunki on saanut yli 400 000 euron perinnön kulttuuripalvelujen kehittämiseen. On luultavasti yhtä monta mielipidettä siitä, miten rahat tulisi käyttää, kuin on tämän lehden lukijoita. Ennen päätöksentekoa on keskusteltava siitä, mitä ymmärretään termillä kulttuuripalvelut sekä kerättävä mahdollisimman paljon erilaisia ideoita eri tahoilta. Kulttuuri voi olla monta eri asiaa.

Näin yhtäkkiä mieleeni tulee taide, maalaus, keramiikka, grafiikka, veistos, valokuvaus, elokuva, digitaide, musiikki, tanssi, teatteri, käsityöt ja arkkitehtuuri. Mitkä näistä tulisi priorisoida? Vai pitäisikö kysyä: Mitä kohderyhmiä pitäisi priorisoida? Nuoria? Eläkeläisiä? Miten tasa-arvo olisi otettava huomioon? Miten mahdolliset tuet tulisi jakaa alueellisesti?

Kulttuuria voi tarkastella laajemmasta näkökulmasta kulttuurihistoriallisesti. Loviisalla on vanha kulttuurihistoria. Siihen kuuluu kylpyläperinne, kartanot, linnoitukset, ruukit, kirkot, saaristo ja monet kuuluisat henkilöt. Voimmeko ja pitäisikö meidän huomioida Loviisan kulttuurihistoriaa? Pitääkö päähuomio olla kulttuurissa vaiko palveluissa?

Jos korostamme palveluja, meidän on saatava aikaan rakenteita ja malleja, joilla on kauaskantoinen ja kestävä vaikutus. Muuten käy niin, että kuin toiminta loppuu niin kukaan ei enää kymmenen vuoden kuluttua muista mitä saatiin aikaiseksi.

Hyvinvointilautakunta on keskustellut asiasta ja esittää, että osa rahoista käytetään ideakilpailuun. Toivomme saavamme monia innovatiivisia ja mielikuvituksellisia ehdotuksia. Henkilökohtaisesti haluaisin, että osa rahasta käytetään johonkin pysyvään. Se voi olla jotain konkreettista, rakennus, veistos, seinämaalaus tai toimintatapa tai toistuva tapahtuma. Tai näiden yhdistelmä, eli ajatus ja joku punainen lanka siitä, miten rahat käytetään.

Yksi asia on varma, olipa päätös mikä tahansa, on niitä, jotka pitävät ratkaisua erinomaisena, ja niitä, jotka arvostelevat sitä. Nyt on oikea aika kaikkien, yksityishenkilöiden tai yhdistyksen, miettiä ehdotuksia, jotta ideat ovat valmiit kun niitä pyydetään! Parhaimmassa tapauksessa tämä perintö lisää yhteisöllisyyttä, tuo kulttuuria asukkaille ja houkuttaa turisteja ja uusia asukkaita Loviisaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut