Pääkirjoitus Toive Tavistholmenin mahdolliselle ostajalle

Loviisassa ja erityisesti Valkossa on jännityksellä odotettu tietoja noin vuosi sitten myyntiin tulleen Tavistholmenin saarin ja siihen kuuluvan leirintäalueen mahdollisesta kaupasta. Alueen omistava Teollisuusliitto pestasi kiinteistövälitysyhtyö Remaxin myymään Tavistholmensta 53 hehtaaria maata ja 107 hehtaaria vesialuetta 2 miljoonan euron hintapyynnöllä. Myynnissä olivat myös alueella sijaitsevat saunat, huoltorakennus, majoitusrakennukset sekä vanha kalastajatila, joka on ollut liiton työntekijöiden sosiaalitilana.

Viime viikolla Remax poisti ilmoituksen verkkosivuiltaan, ja pian sen jälkeen Teollisuusliiton edustaja, rahoitusjohtaja Timo Korpijärvi vahvisti Loviisan Sanomille, että Tavistholmenista on tehty esisopimus potentiaalisen ostajan kanssa ja, että myyjällä sekä ostajaehdokkaalla on yhteinen tahtotila, että lopullinen kauppasopimus tehdään vielä huhtikuun aikana.

Teollisuusliitto sen enempää kuin kiinteistövälittäjäkään eivät halunneet kertoa ostajaehdokkaan nimeä ilman tämän suostumusta. Se on sinänsä normaalia kaupanteon ollessa vielä kesken. Esisopimus ja yhteinen tahtotila kaupan nopeasta etenemisestä kertoo kuitenkin, että ostajalla on aidosti ostohousut jalassa.

Loviisalaisia kiinnostaa tietenkin ostajan nimi ja erityisesti tämän suunnitelmat alueen tulevaisuudesta. Vaikka Tavistholmen on yksityistä omaisuutta, on alueella saanut liikkua varsin vapaasti jokamiehen oikeuksien turvin.

Puhtaasta luonnosta ja merimaisemista kuulu Tavistholmen on säilynyt myös useimmille loviisalaisille lähes tuntemattomana virkistysalueena, vaikka se sijaitsee Valkossa vain noin 7 kilometrin päässä Loviisan keskustasta. Yhtenä syynä lienee alueelle johtavan kävelytien alussa oleva liikennemerkki, jossa koko alue merkitään ”Yksityisalue - Asiaton oleskelu kielletty” -kieltomerkillä. Kielto on sinänsä perusteeton, sillä jalankulku saarella kuuluu toki jokamiehen oikeuksiin.

Tavistholmenin saari on Loviisan seudun helmi eikä ole yhdentekevää kenen omistukseen ja mihin tarkoitukseen alue mahdollisesti päätyy. Mahdollisuuksia on monia, ja niihin on myös kaavoittajalla Loviisan kaupungilla suuret mahdollisuudet vaikuttaa. On syytä toivoa, että Tavistholmen säilyy jatkossakin avoimena virkistysalueena.

Päätoimittaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut