Mielipide: Koskenkylän terveystaloa tarvitaan

Terveystalon sulkeminen oli Loviisan länsiosan asukkaille pettymys. Eija Kosonen

Pernajan Martat

Pian ovat kunnallisvaalit, ja kaikki ehdokkaat ovat varmasti innokkaita ponnistelemaan Loviisan puolesta. Haluamme muistuttaa, että on tärkeää kuunnella, miten asukkaat itse kokevat jokapäiväisen elämänsä, mitä he pitävät tärkeänä ja miten jokapäiväistä elämää voitaisiin parantaa. Täällä terveyskeskuksen tarjoama palvelu on erittäin tärkeä.

Me Lovisan länsiosassa asuvat olemme siksi hyvin pettyneitä siihen, että iskulauseella - kylien kaupunki - toimiva Loviisa on sulkenut terveyskeskuksen Koskenkylässä. Yksi argumentti Koskenkylän terveystalon sulkemisesta oli, että tilat tuntuivat turvattomalta. Siitä huolimatta päiväkoti jatkaa toimintaansa samassa rakennuksessa, seinästä seinään.

Yksi argumentti on myös että kaupunki haluaa keskittää toiminnan Loviisan keskustaan. Kuulostaa huonolta, kun haluaa myös olla ”kylien kaupunki”. Miksei hajautettaisi toimintaa ja antaisi kylille, kuten Koskenkylään, enemmän elämää? Koskenkylä-Vanhakylä -alue kasvaa, kehittyy ja palvelee läheisiä kyliä monin tavoin.

Koskenkylässä terveyskeskus voi palvella väestöä joustavasti. Palvelun saamisen lähellä asuinpaikkaasi on suuri ero verrattuna siihen, että pakotetaan menemään Loviisan keskustaan, varsinkin kun bussimatkoja on yhä vähemmän. Koskenkylässä voit pysäköidä vastaanoton oven ulkopuolelle, ja Vanhassakylässä apteekki aukeaa lähipäivinä.

Se, että kaupunki omistaa myös tilat Koskenkylässä, joissa terveystalo aiemmin toimi, on toinen argumentti sen käytön jatkamiselle.

Lopuksi haluamme kiittää niitä valtuuston jäseniä, jotka ymmärsivät Koskenkylän terveyskeskuksen arvon ja työskentelivät sen säilyttämiseksi.

Toivomme uudelle valtuustolle ymmärrystä tärkeän kysymyksen Koskenkylän terveystalon palauttamisesta.

Terveyskeskuksen Koskenkylässä tarjoama palvelu on erittäin tärkeä.

Pernajan Martat ry. - Sabina Krogars, Gammelby Marthaförening rf. - Mona Fuhrer , Koskenkylän kyläyhdistys ry. - Urpo Korhonen ja Föräldraföreningen vid Forsby skola rf. - Nikola Wegar

Kommentoi