Kolumni Loviisalainen kauppa on turvallinen

Kolumni

Tulevana viikonloppuna myös Loviisassa vietetään vilkasta ostosviikonloppua alennusmyyntien ja koronahuolien merkeissä.

Loviisan Yrittäjät ry teki jäsenkyselyn erikoiskaupan toimijoiden kesken Loviisan keskustan myymälöissä. Halusimme selvittää miten keskustan kaupat huolehtivat asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuudesta.

Kyselyn perusteella voimme todeta, että loviisalainen yksityinen kauppias huolehtii asioinnin turvallisuudesta määrätietoisesti ja suurella ammattitaidolla.

Loviisan Kirjakauppa ilmoitti, että heidän henkilökuntansa käyttää joko kasvosuojaa tai visiiriä. Samoin heidän asiakkaistaan melkein kaikki käyttävät asioidessaan kasvomaskia.

Myymälässä on esillä asiakkaiden käyttöön myös käsidesiä. Myymälässä on helppo pitää suuren kokonsa takia reiluja turvavälejä. Kirjakauppa pyyhkii säännöllisesti maksupääteen ja muita pintojaan varmistaakseen, että tartuntariski olisi mahdollisimman pieni.

Alusasujen erikoisliike Meritta Bra ilmoitti yhtä lailla, että koronaturvallisuus on määrätietoisesti huomioitu. Kaupassa on käsidesiä tarjolla ja tätä suositellaan jokaiselle asiakkaalle käytettäväksi ennen asiointia.

Myymälän tilat sallivat hyvin asiakkaiden pitävän reiluja turvavälejä. Myymälän henkilökunta käyttää sovitustilanteissa kasvomaskeja ja tätä samaa toivotaan myös asiakkaiden tekevän. Kaupan valikoimassa löytyy myös kasvomakseja myytäväksi.

Asiointi pikkukaupungin kivijalkakaupoissa on yleensä turvallisempaa kuin suurten kaupunkien suurissa ostokeskuksissa. Jo siksikin on syytä suosia paikallisia yrityksiä, jotka tuovat myös elinvoimaa ja verotuloja kotipaikkakunnalle.

"Paras tapa auttaa suomalaista kauppaa on käyttää heidän palveluitaan."

Kaupan alan yritykset ovat koko maassa tehneet onnistuneita toimia koronan leviämisen ehkäisemiksi.

Kauppojen oma määrätietoinen työ on osaltaan vaikuttanut, että kaupan alan yritysten henkilöstöllä on todettu vain muutamia kymmeniä tartuntoja.

Voimassa olevat ohjeistukset ja suositukset turvaväleistä, kasvosuojainten käytöstä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ovat riittäviä, kunhan niitä vain noudatetaan, ja niiden noudattaminen kaupoissa mahdollistetaan.

Suomalainen erikoiskauppa tarvitsee meidän kaikkien apua. Paras tapa auttaa suomalaista kauppaa on käyttää heidän palveluitaan.

Kauppa työllistää Suomessa yli 300 000 henkilöä ja kerää yli puolet kertyvästä arvonlisäverosta Suomessa.

Loviisan Yrittäjät ry on osana Suomen Yrittäjien maankattava verkostoa. Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa.

Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä.

Kirjoittaja on Loviisan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut