Mielipide | Maasta se pienikin ponnistaa

Kaupunginvaltuutetun Kari Hagforsin mielipidekirjoitus ”Mummo, havuja p-kele!” (LS 23.4.2020) oli seikkaperäinen kirjoitus, mutta ei oikein mielestäni vastaa nykyisen markkinatalouden lainalaisuuksia ja vaatiikin näin kaupunkilaisen näkemystä asiaan.

Kirjoituksessaan Hagfors kertoi, että kaupunkimme on tulvillaan tontteja ja vapaita asuntoja. Tässä vaiheessa valtuutetulle täytyy kertoa, että määrä ei korvaa laatua. Olen aikoinani käynyt noita tontteja läpi, enkä löytänyt itselleni sopivaa, kuin vasta muutama vuosi sitten. Voi tietysti olla, että olen turhan vaativa, mutta jos haluaa sijoittaa satoja tuhansia unelmaansa niin silloin myös unelman sijainti ja perusta on tärkeä.

Vuosien saatossa kaupungilta on tullut yksittäisiä tontteja mm. Bellanrantaan, Metsänkaatajankujalle, Sateenkaareen ja Antinkyläntielle. Nämä tontit ovat menneet heti, joten tämä tukee käsitystäni siitä, että tontin sijainnilla ja pohjalla on merkitystä.

Hagfors mainitsee kirjoituksessaan myös, että Loviisan ongelma on työpaikkojen puute. Tämäkään ei yksiselitteisesti pidä paikkansa varsinkaan näinä aikoina, jolloin etätyöskentely on huomattavasti lisääntynyt ja osoittanut tehokkuutensa. Tämä ei tietysti koske kaikkia aloja.

Itse muutin takaisin Loviisaan töiden perässä vuonna 1998. Samassa porukassa meitä tuli seitsemän, joista viisi muutti perheineen pois Loviisasta. Syyksi tähän oli se, etteivät löytäneet mieleistään tonttia tai asuntoa. Eli ei voi siis suoraan sanoa, että työpaikkojen luominen olisi vastaus Loviisan asukasluvun kasvattamiseen. Toki se auttaisi.

Mitä tulee asuntomessuihin niin en ymmärrä miksi pitäisi antaa etumatkaa muille lähikunnille, kun kilpaillaan pääkaupunkiseudun asukkaista. Kaupungin taloudellinen tilanne ei varmasti ole kovin mairitteleva, mutta se saattaisi olla vielä huonompi Hagforsin mainitsemana vuonna 2026. Tuolloin muuttoliike pääkaupunkiseudulta saattaisi olla jo mennyt ohi. Mielestäni tässä nopeat syövät hitaat ja näkisin Loviisan kaupungin valitseman tien olevan oikea. Korona-pandemiaa on tähän turha sekoittaa. Sitä ei osannut kukaan aavistaa… ei edes Hagfors.

"On hyvä, että keskustelua käydään asuntomessujen ympärillä. Toivoisin kuitenkin kovasti hankkeen vastustajilta jotakin korvaavia ja konkreettisia ehdotuksia Loviisan tulevaisuuden turvaamiseksi"

On hyvä, että keskustelua käydään asuntomessujen ympärillä. Toivoisin kuitenkin kovasti hankkeen vastustajilta jotakin korvaavia ja konkreettisia ehdotuksia Loviisan tulevaisuuden turvaamiseksi. Minä lähtisin siitä, että Loviisaan tarvitaan lisää asukkaita. Asukkaat lisäisivät tai palauttaisivat palveluita ja sitä kautta tulisi myös työpaikkoja.

Loviisa on mahtava paikka asua, jolla on erinomainen sijainti ja paljon mahdollisuuksia. Mielestäni Loviisan pitäisi haastaa itseään ja kysyä miksi joku haluaisi asua täällä. Omat lääkkeeni asuntomessujen lisäksi voisi olla päivähoitoon ja kouluihin panostaminen. Meidän pitäisi pystyä tarjoamaan jotain sellaista mitä esim. pääkaupunkiseudulla ei ole.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut