Paikalliset

Pääkirjastolle väistötilat viideksi vuodeksi?

Kiire. Pääkirjastolle haetaan tilapäistiloja, mutta kirjaston koko tulevaisuus on vielä auki. Kuva: Marita Itävuori

Kaupunki etsii hätäratkaisua pääkirjaston vakavaan sisäilmaongelmaan vuokraamalla väistötilat kaupungin keskustasta. Tilakysymystä puidaan kulttuurilautakunnassa tänä iltana.
LOVIISA Sisäilmaongelman vuoksi kirjaston aukioloaikoja supistettiin kesällä. Todennäköisesti joulukuun alusta lähtien kirjasto on avoinna ainoastaan kahtena päivänä viikossa, kunnes henkilökunta voi siirtyä väistötiloihin. Jo kesästä lähtien henkilökunta on tehnyt toimistotöitä raatihuoneella. Alustavan suunnitelman mukaan kaupunki vuokraa kirjastolle väistötilat kaupungin keskustasta viideksi vuodeksi. Kaupungin tilapalvelupäällikön Antti Kinnusen mukaan tänä iltana esille tulee ainakin yksi vaihtoehto väistötiloiksi. Sen tarkemmin hän ei kuitenkaan halua asiaa avata ennen kokousta. Kiire asialla kuitenkin on, sillä tilaratkaisua koskeva pykälä on tarkoitus tarkastaa lautakunnan kokouksessa välittömästi. Kaupunginhallituksen käsittelyyn esitys pyritään saamaan jo 13. marraskuuta. Pääkirjastoon saapuvat uudet niteet eivät ole enää menneet pääkirjastoon, vaan niitä säilytetään raatihuoneella. Tavoitteena onkin, että uudet niteet päätyvät suoraan väistötiloihin. Pääkirjastossa on 100 000 nidettä. Mahdollisesti saastuneiden niteiden kohtalo on vielä auki. – Kirjakysymys on mielenkiintoinen, Kinnunen myöntää. – Aika pitkälle kai täytyy lähteä siitä, että vain uudet kirjat siirretään. – On hyvä kysymys, mikä on vanhojen kirjojen kohtalo. Siihen ei kai vielä vastausta ole. – Jos niistä luovutaan, niin miten sitä toimintaa sitten... Asia vaatii varmaan ensi vuonna selvittelyjä ja miettimistä. Se on iso kysymys. Siitä varmaan keskustellaan, että missä määrin [vanhoista kirjoista] luovutaan ja missä määrin niitä voidaan hyödyntää.

Seurahuone konserttisaliksi?

Loviisan Sanomien nettigallupissa voi ottaa kantaa pääkirjaston tilanteen ratkaisemiseksi eri vaihtoehtojen pohjalta. Eilen puolen päivän aikaan gallupiin oli osallistunut 248 vastaajaa. 33 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että nykyisen pääkirjaston tontille pitäisi rakentaa uusi kirjasto ja palauttaa Seurahuone konserttikäyttöön. 22 prosenttia on sitä mieltä, että nykyinen pääkirjasto Seurahuoneella pitäisi kunnostaa. Määrlahden tyhjillään olevan kauppakiinteistön oston ja kirjaston käyttöön kunnostamisen kannalla on 19 prosenttia vastaajista. Uuden pääkirjaston rakentamista uuden ruotsinkielisen koulukeskuksen yhteyteen kannattaa 16 prosenttia vastaajista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat