Paikalliset

Olavi Kalevan pesti fuusiokoordinaattorina käydään uudelleen läpi

Mutkia matkassa. Olavi Kalevan valinta Vaasan ja Mustasaaren kuntafuusiokoordinaattoriksi on asetettu kyseenalaiseksi. Arkistokuva: Marita Itävuori

Loviisan entisen kaupunginjohtajan palkkaaminen koordinoimaan Vaasan ja Mustasaaren fuusiomahdollisuuksia joutuu uuteen tarkasteluun.
VAASA Loviisan entisen kaupunginjohtajan Olavi Kalevan valinta Vaasan ja Mustasaaren kuntafuusiokoordinaattorin tehtävään on asetettu kyseenalaiseksi. Kuntaliitto katsoo, että tehtävä olisi pitänyt kilpailuttaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Vasabladet-lehti. Vaasan kaupunginhallitus valitsi kuntafuusiokoordinaattoriksi Kalevan ja konsulttiyhtiö Finnish Consulting Groupin läpihuutojuttuna. Vaasan kaupunginjohtajan Tomas Häyryn mukaan hankintaprosessin muodollisuudet käydään läpi. Hän totesi eilen, että fuusiokoordinaattorin tehtävä edellyttää erityistä luottamusta, eikä koordinaattoria sen vuoksi voida hankkia avoimella kilpailutuksella. – Johtoryhmä keskustelee tällä viikolla siitä, mitä tehdään. Ruotsinkielisen Yle Österbottenin mukaan valinta sujui Vaasan kaupunginhallituksessa sutjakkaasti, sen sijaan Mustasaaren kunnanhallituksessa katsottiin, että valintaprosessi pitää selvittää. Kuntaliiton lisäksi valintaprosessia on selvittänyt Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Yle Österbottenin mukaan Kilpailu- ja kuluttajavirasto ei ole vielä ehtinyt käsitellä asiaa. Häyryn mukaan nyt syntynyt tilanne ei hidasta itse prosessia. – Kaleva on ollut tapaamisissa muutamia kertoja mukana. Nykytilan kartoitusta on tehty omin voimin. Kalevan pesti on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä osassa selvitetään kuntafuusion mahdollisuuksia. Yle Österbottenin mukaan päätös Kalevan ja FCG:n palkkaamisesta ei ole vielä lainvoimainen, eikä sopimuksia ole allekirjoitettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat