Paikalliset

Omakotitalossa tulipalo Heikinkylässä

Seitsenhenkisen perheen kotitalo tuhoutui pahoin, perheen kissa kuoli ja kaksi koiraa loukkaantui tulipalossa Heikinkylän Kauravainiontiellä maanantaina aamupäivällä.
HEIKINKYLÄ Palon syttymisen aikoihin talossa olivat vain perheen kaksi koiraa ja kissa. Perheen isä ja äiti olivat poissa sekä viisi lasta jo koulussa. Lähistöllä ollut naapuri oli havainnut omakotitalosta nousevan savua ja soittanut hätäkeskukseen.

Palo alkoi ilmeisesti keittiön liedestä

Päivystävän palomestarin Jouni Virran mukaan tulipalo sai alkunsa keittiöstä, jossa ilmeisesti liesi oli jostain syystä ollut päällä ja sytyttänyt lähistöllä ollutta ainesta palamaan. - Palo oli alkanut keittiöstä ja levinnyt ilmanvaihtokanavia pitkin yläkerran rakenteisiin. Siihen oliko kotieläimillä osuutta syttymiseen, en osaa sanoa, Virta kertoi. Hätäkeskus hälytti paikalle useita palokuntia Lapinjärveltä ja Loviisasta sekä kaksi yksikköä Orimattilasta.

Kissa kuoli, koirille ensiapua

Ensimmäisten savusukeltajien tullessa paikalle naapurit olivat pelastaneen talosta kaksi koiraa, jotka saivat ambulanssissa ensiapuna happea. Ensiavun jälkeen koirat kuljetettiin Lapinjärven miehistöautolla eläinlääkärille Loviisaan. Talon kissa löytyi sisätiloista kuolleena. Palomestari Jouni Virran mukaan palo saatiin nopeasti hallintaan, mutta kyteviä pesäkkeitä raivattiin ja sammutettiin yläpohjan ontelorakenteissa vielä parin tunnin ajan.

Keittiö tuhoutui pahoin

Alakerran keittiö ja yläkerran tilat tuhoutuivat Virran mukaan palossa pahoin, ja koko rakennus kärsi savu ja vesivahinkoja. Osa talon katosta jouduttiin purkamaan palopesäkkäiden sammuttamiseksi. Noin 140 neliömetrin puurakennus oli rakennettu 1920-luvulla, ja oli saneerattu kauttaaltaan parisen vuotta sitten. Uutista täydennetty 2.10.2017 klo 21.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat