Paikallisurheilu

Naiset pelasivat kevätkauden tappioitta

Voittoon. FC:een veteraanipelaaja, joukkueen henkinen johtaja, Linda Henriksson ohittamassa PeKa-puolustusta.

FC Loviisan naisten edustusjoukkue päätti kevätkauden mallikkaasti voittamalla sarjajumbo Peli-Karhut keskuskentän nurmella selvin lukemin 3-0 (3-0).
RAUHALA Kotivoitto tiesi samalla sitä, että nuori loviisalaisryhmä selvitti kevätkauden ilman tappioita. Valmennustiimin Niclas Mattssonin ja Auvo Tialan kanssa muodostava Patrick Blomqvist olikin aiheesta tyytyväinen. - Aloittaessamme sarjan, emme oikein tienneet mitä odottaa. Homma lähti sitten ensimmäisestä pelistä lähtien kulkemaan mukavasti, joten ilman muuta olen tyytyväinen kevätkauden pistesaldoon, totesi Blomqvist. Keskiviikkoillan ottelu kulki vahvasti kotijoukkueen komennossa alusta lähtien. Vartin jälkeen taululla komeilivat jo lukemat 2-0, kun Ronja Blomqvist ja Julia Hovi osuivat. Ensin Blomqvist pamautti voimalla ylänurkkaan ja viisi minuuttia myöhemmin Hovi haistoi maalivahdin pudottaman pallon ja laukoi metristä tolppien väliin. Peli oli käytännössä selvä, kun Wilma Huhtanen viimeisteli Äfceen kolmannen osuman.

Blomqvist Äfceen hahmo

Kolmannen maalin jälkeen kotijoukkue tuntui ottavan jalan pois kaasulta. Vastustajaa ei kuitenkaan missään vaiheessa päästetty vaarallisiin tekopaikkoihin. Toisella puoliajalla loviisalaiset olisivat tehokkaammalla viimeistelyprosentilla voineet lisätä maalisaldoaan useammallakin osumalla. Puolustuslinjan murtavia syöttöjä kyllä tarjoiltiin, mutta vieraiden maalissa loistavia otteita esittänyt Nina Karhinen esti viimeisenä lukkona lisämaalien synnyn. - Tämän illan pelisuoritus oli ihan ok. Syöttöjen laadussa ja niiden vastaanotossa meillä oli parantamisen varaa, analysoi valmentaja Blomqvist. Kotijoukkue oli jokaisella osa-alueella askeleen vieraita edellä. Jokainen pelaaja täytti ruutunsa. Parasta osaamista esitti keskikentällä vääntänyt, hyviä syöttöjä tarjoillut ja kovan potkun omaava Ronja Blomqvist, joka on ollut koko kevään menestyksen ratkaisevin palanen joukkueessa. PeKan hahmo oli murskatappion estänyt maalivahti Karhinen. Ottelun erotuomari Saku Metsämuuronen avustajineen hoitivat hommansa kiitettävästi. Kauniissa kesäillassa ottelua seurasi reilusti toistasataa katsojaa.

Tavoitteena karsintapaikka

Kevätkausi on naisten osalta paketissa. Nyt joukkue huilaa puolitoista viikkoa ja alkaa sen jälkeen valmistautua syyskierrokseen. Naisten joukkueen perustaminen kuluvalle kaudelle on myös seuralle iso asia. Samaa mieltä on myös Blomqvist. - On hienoa, että harjoituksiin on ilmaantunut uusia vanhoja pelaajia. Nyt vaan kaikille säännöllistä treeniä, niin hyvä tulee. - Helppoa ei tule olemaan, mutta tavoitteenamme on runkosarjan voitto ja sitä kautta karsintapaikka ensi kauden naisten kakkoseen, lopetti Blomqvist. Naisten kolmosen syyskierros alkaa heinäkuun lopussa. Harri Isotalo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat