Paikalliset

Mörskät ja epämääräiset varastot valvontakierroksen kohteina

Katselmus. Loviisan kaupunki panostaa esteettiseen ympäristöön. Sen vuoksi rakennusvalvonta tekee pian katselmuskierroksia eri puolilla kaupunkia. Kuva Marita Itävuori

Valvontakatselmus Loviisan keskusta-alueella pidetään keskiviikkona 8. toukokuuta. Kaupungin rakennusvalvonta toivoo kiinteistöjen haltijoiden kunnostautuvan jo ennen varsinaista katselmuskierrosta.
LOVIISA Kaupungin kuluvan vuoden yksi avaintavoite on esteettiseen ympäristöön panostaminen. Rakennus- ja ympäristölautakunnan toimintasuunnitelmassa on sen vuoksi rakennetun ympäristön valvontakierros. Valvontakatselmus järjestetään Loviisan keskusta-alueella keskiviikkona 8. toukokuuta. Katselmuskierroksella huomio kiinnitetään luvattomaan rakentamiseen, epäasialliseen varastointiin ja rakennusten heikkoon kuntoon. Ympäristönsuojelun kannalta tarkastellaan lisäksi jätteistä ja jätehuollosta aiheutuvaa haittaa ympäristölle, esimerkiksi roskaantumista tai ympäristönpilaantumisen vaaraa. Rakennustarkastaja tekee jo ennen varsinaista valvontakierrosta ympäristön alustavaa katselmointia huhtikuun puolenvälin jälkeen eri puolilla kaupunkia.Siksi kaupungin rakennusvalvontayksikössä ja ympäristönsuojeluyksikössä toivotaankin kaikkien kiinteistöjen haltijoiden kunnostautuvan ja laittavan nurkat kuntoon ennen katselmuskierrosta. Rakennusvalvonta tähdentää, että kyse on usein myös turvallisuudesta. Myös teollisuusalueella toivotaan varastoinnin järjestämistä ja hylätyn tavaran eli jätteen poiskuljettamista. Siellä luonnollisesti vaatimukset, toiminta ja toimintaympäristö ovat toisenlaiset kuin asuntoalueella. Katselmuskierroksella listattavien kohteiden haltijat saavat myöhemmin kirjeen, jossa kerrotaan mihin toimenpiteisiin heidän tulee ryhtyä. Huomautuksen saaneet kohteet tarkistetaan syksyllä. Mikäli kiinteistönhaltija ei ole ryhtynyt edellytettyihin toimenpiteisiin, asia viedään rakennus- ja ympäristölautakunnan käsittelyyn uhkasakkomenettelyn määräämiseksi ja asian kuntoon saattamiseksi.
Valvontakierros
  • Valvontakatselmus Loviisan keskusta-alueella pidetään keskiviikkona 8.5. Alustava kaupungin rakennustarkastajan kierros jo huhtikuun puolivälin jälkeen.
  • Vuonna 2020 ovat vuorossa Liljendal ja Tesjoki.
  • 2021 Koskenkylä ja Valko.
  • 2022 Määrlahti ja Ruotsinpyhtään kirkonkylä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat