Paikalliset

Matkaparkkialoite etenemässä selvityksen teolla

Uutta palvelua toivottu. Valtuustoaloite esittää matkailuautoille ja -vaunuille parkkia erilaisine palveluineen Ruotsinpyhtään ruukkiin. Kuva Kristoffer Åberg

Matkailuautojen ja matkailuvaunujen parkkialoite oli elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan käsittelyssä ja aloitteen toteuttamista sovitellaan ensi vuoden talousarviokeskusteluun.
RUOTSNPYHTÄÄN RUUKKI Matkaparkin perustamisesta jätettiin valtuustoaloite viime vuoden lokakuussa. Aloitteen on allekirjoittanut 13 valtuutettua. Aloitteessa esitetään, että Loviisa perustaa matkaparkin Ruotsinpyhtään ruukkiin matkailun edistämistoimenpiteenä. Matkaparkki on matkailuautoille ja matkailuvaunuille tarkoitettu luvanvarainen parkkipaikka lyhytaikaiseen leiriytymiseen. Parkkiin voidaan liittää erilaisia palveluita, kuten kemiallisen vessan tyhjennys, vesipiste ja sähköliitäntä. Aloitteessa todetaan, että palvelujen myynti voidaan hoitaa mobiilisovelluksen kautta.

"Edistää kaupungin strategiaa"

Loviisan elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta käsitteli aloitetta 19.6. Matkaparkkia pidetään matkailun edistämisen kannalta hyvänä hankkeena ja kaupungin strategiaa edistävänä. - Matkaparkin alueelle tulee ensin osoittaa aluevaraus, joka tulee tehdä yhdessä kaavoituksen kanssa. On myös ratkaistava, toteuttaako kaupunki matkailuparkin hoitamisen omana toimintanaan vai olisiko se soveliainta toteuttaa yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. Samassa yhteydessä tulee myös päättää tarjottava palvelutaso. - Selvitystyö voidaan aloittaa viipymättä, mutta hankkeen toteutuminen vaatii, että siihen on osoitettava tarvittavat määrärahat, toteaa asian lautakunnalle esitellyt elinkeino- ja infrastruktuurijohtaja Joakim Holmström.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat