Paikalliset

Loviisan sataman kasvu jatkui - maksaa omistajille yli 100 000 euron osingot

Valkossa sijaitsevan Loviisan sataman liikennemäärät kasvoivat toista vuotta peräkkäin. Kokonaistavaraliikenne vuonna 2018 oli yhteensä 756 000 tonnia, mikä on peräti 14 prosenttia edellisvuotta enemmän. 2010-luvun alun tonnimääriin on silti vielä matkaa.
VALKO Parin vuoden kasvusta huolimatta Loviisan sataman liikenne on vielä kaukana 2010-luvun yli miljoonan tonnin vuosista. Esimerkiksi vuonna 2010 kokonaisrahtimäärä oli 1,2 miljoonaa tonnia. Viime vuonna viennin ja kauttakulkuliikenteen määrät kasvoivat yhtiön tiedotteen mukaan selvästi, ja tuonti pysyi vakaalla tasolla. – Transitosta on kehittymässä tärkeä osa liikennettä. Se näkyy myös junaliikenteen vilkastumisena, iloitsi Loviisan sataman toimitusjohtaja Tiina Vepsäläinen. Loviisan sataman päävientituotteita ovat sahatavara ja vilja, mutta suurin kasvu löytyi viime vuonna kuitupuusta, jonka määrä 14-kertaistui edellisestä vuodesta. – Näen hyödyllisenä myös lastien monipuolistumisen. Erityisesti erilaisia kiertotalouteen liittyviä lasteja on kulkenut Loviisan sataman kautta selvästi entistä enemmän, Vepsäläinen kertoi yhtiön tiedotteessa. Kiertotalouden tuotteista Loviisan sataman kautta on kiertänyt erityisesti metalliromua. Myös sataman liiketoimintaympäristö kehittyi edelleen positiivisesti. Esimerkiksi Suomen Viljava Oy jatkoi investoimista Loviisan sataman alueella sijaitseviin viljavarastoihinsa ja vastaanottolaitteistoihinsa.

Omistajille yli 100 000 euroa osinkoja

Loviisan sataman liikevaihto vuonna 2018 nousi 1,4 miljoonaan euroon eli kasvua oli 15 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Satamayhtiö jakaa tuloksestaan yli 100 000 euroa osinkona omistajilleen Helsingin Satama Oy:lle ja Loviisan kaupungille. Vuoden 2017 alusta lähtien Helsingin Satama on omistanut 60 prosenttia Loviisan satamayhtiöstä. Yhtiön toinen omistaja 40 prosentin osuudella on Loviisan kaupunki. Loviisan satama on erikoistunut mekaaniseen metsäteollisuuteen ja irtolasteihin. Loviisan sataman päävientituotteita ovat sahatavara ja vilja. Tuonti koostuu pääasiassa sementistä.
Loviisan sataman liikenne kasvoi toista vuotta peräkkäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat