Paikalliset

Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti siirtyvät Keskisuomalaiselle 1.9.2019

Keskisuomalainen -konserni on tänään ostanut Loviisan Sanomien ja Pyhtäänlehti-Pyttisbladet -lehtien liiketoiminnat KSF Media Ab:ltä. Omistajuus vaihtuu 1.9.2019. Koko henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen ja lehtien toiminta jatkuu entiseen tapaan.
LOVIISA Loviisan Sanomat ilmestyy kaksi kertaa viikossa ja sen levikkialueet ovat Loviisa, Lapinjärvi ja Pyhtää. Pyhtäänlehti ilmestyy joka toinen tiistai Loviisan Sanomien välissä ja se jaetaan jokaiseen talouteen Pyhtään alueella.
Keskisuomalainen -konsernin toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

”Järjestely on luontainen jatkumo Mediatalo Keskisuomalainen kasvustrategiassa. Yhtiömme on kasvattanut viime vuosina järjestelmällisesti liiketoimintaansa. Keskisuomalainen Oyj osti alkuvuodesta Kaakon Viestintä Oy:n, jonka kokonaisuuteen kuuluu muun muassa Kymen Sanomat Kotkasta, ja lisäksi konserni julkaisee Porvoossa ilmestyvää Uusimaa-lehteä. Kaupalla Mediatalo Keskisuomalainen vahvistaa asemaansa Uudellamaalla sekä sisällöissä että mediapalveluissa." "Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti sopivat erinomaisesti Uudenmaan alueen sisältö- ja palvelukokonaisuuteen. Loviisan Sanomat on erinomainen esimerkki hyvin toimitetusta paikallislehdestä, ja se on palkittu useaan kertaan”, sanoo Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

KSF Media keskittyy ruotsinkieliseen journalismiin

”Oman strategiamme ydin on tehdä journalismia ruotsiksi. Olemme iloisia, että löysimme suomenkielisille lehdillemme hyvän uuden kodin, sanoo Föreningen Konstsamfundet r.f. -yhdistyksen toimitusjohtaja Stefan Björkman. Yhdistys omistaa KSF Median, jonka julkaisemia lehtituotteita Loviisan Sanomien ja Pyhtäänlehden lisäksi ovat Hufvudstadsbladet, Östnyland, Västra Nyland ja Hangotidningen – Hangonlehti. Myös KSF Media Oy:n toimitusjohtaja Anna Hellerstedt oli tyytyväinen kaupan syntymisestä. - Olen erittäin iloinen siitä, että olemme tehneet tämän kaupan, joka antaa meille mahdollisuuden keskittyä siihen, jonka osaamme parhaiten eli laatujournalismiin ruotsin kielellä. - Loviisan Sanomat sopii erittäin hyvin Keskisuomalaisen suomenkielisten paikallislehtien ryhmään, kommentoi KSF Media Ab:n toimitusjohtaja Anna Hellerstedt Lovarin myyntiä. Mediatalo Keskisuomalainen on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana. Suomen Lehtiyhtymästä tuli osa konsernia vuonna 2013, Mediatalo ESA Lahdesta ostettiin vuonna 2016, Suomen Suoramainonta 2019 alussa ja Kaakon Viestintä huhtikuussa 2019. Lisäksi yhtiö osti vuonna 2018 markkinatutkimusyhtiö IROResearchin ja osake-enemmistön paikallis- ja kaukoliikenteen digitaalisia mainosmediaratkaisuja tarjoavasta Neonmedia Oy:stä.

Keskisuomalainen kustantaa yli 90 lehteä

Viime vuosien kauppojen kautta Mediatalo Keskisuomalaisesta on kasvanut merkittävä toimija digitaalisissa näyttöpinnoissa. Tytäryhtiöt Neonmedia ja ESA Digital ovat bussinäyttöjen ja digitaalisen ulkomainonnan sekä huoltoasemien näyttöjen johtavia toimijoita Suomessa. – Mediatalo Keskisuomalaisen tarjoamasta sisältö- ja mediakokonaisuudesta on kasvamassa markkinoiden monipuolisin ja kattavin. Kustannamme nyt yli 90 lehteä. Olemme rakentamassa ainutlaatuisia palveluita yritysasiakkaillemme ja lukijoillemme, Kangaskorpi sanoo. Myös Loviisan Sanomien päätoimittaja Arto Henriksson oli tyytyväinen, että liiketoimintakauppa KSF Median ja Keskisuomalaisen välillä saatiin nopealla aikataululla positiiviseen päätökseen.

"Loviisan Sanomien asema vahvistuu entisestään"

Keskisuomalainen on Suomen suurin paikallislehtikustantaja, joka julkaisee lähes sataa erilaista lehteä eri puolilla Suomea. Henriksson uskoo, että siirtyminen Keskisuomalainen-konserniin ja yhteistyö konsernin sisällä vahvistaa Loviisan Sanomia. - Loviisan Sanomilla ja meidän ammattitaitoisella henkilöstöllä on paljon osaamista ja myös annettavaa Keskisuomalainen-konsernille, ja toisinpäin Keskisuomalaisella on valtavasti alan osaamista ja kokemusta laadukkaiden paikallislehtien tuottamisesta sekä mediamyynnistä. - Uskon, että Keskisuomalainen-konsernista tulee Loviisan Sanomille hyvä koti, jossa voimme yhdessä kehittää entistäkin parempaa paikallismediaa lukijoillemme ja ilmoittajillemme, Henriksson totesi. Vuonna 1916 perustetun Loviisan Sanomien palveluksessa on kahdeksan henkilöä. Lehti ilmestyy painettuna kahdesti viikossa, ja tuottaa aktiivisesti videoita, livelähetyksiä ja muuta sisältöä verkkosivuilleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat