Loviisan Sanomat

360°-kuvasarja Loviisan Sanomien pihalta 18.1.2019

Loviisan Sanomia jo vuodesta 1916 alkaen

Loviisan Sanomat on vuonna 1916 perustettu paikallislehti, joka ilmestyy kahdesti viikossa. Olemme osa Mediatalo Keskisuomalaista. Loviisan Sanomat on laajalevikkisin sanomalehti levikkialueellaan Loviisan seudulla.

Loviisan Sanomien linja ja tehtävä

Loviisan Sanomat on sitoutumaton paikallislehti, joka vaalii sananvapautta sekä totuudenmukaista, tasapuolista ja moniarvoista tiedonvälitystä. Olemme sitoutuneet Julkisen sanan neuvoston hyväksymiin journalistin ohjeisiin sekä hyvään journalistiseen tapaan. Kaikessa toiminnassa toteutamme Loviisan Sanomien arvoja; luotettavuutta, inhimillisyyttä, rohkeutta ja kannattavuutta. Tehtävänämme on edistää Loviisan seudun henkistä ja aineellista hyvinvointia sekä paikallisten ihmisten että yhteisöjen menestystä.
Sibeliustalo (vas) ja Loviisan Sanomien toimitalon sisäpihaa.

Lehden tehtävänä on myös luoda levikkialueelleen yhteisöllisyyttä, ja edistää avointa kansalaisyhteiskuntaa sekä päätöksenteon läpinäkyvyyttä. Lehden tehtävänä on perustamisestaan lähtien ollut myös puuttua naurettavuuksiin lehden levikkialueella. Loviisan Sanomat on seutukuntansa puolestapuhuja, joka tyydyttää lukijoidensa tiedontarpeen ja tarjoaa heille kanavan osallistua julkiseen keskusteluun. Loviisan Sanomat puolustaa yksilön oikeutta ihmisarvoiseen ja täysipainoiseen elämään. Lehti arvostaa rehellistä yritteliäisyyttä sekä ahkeruutta.

Loviisan Sanomat on sitoutumaton

Loviisan Sanomien yhteydessä julkaistaan myös kahdesti kuukaudessa ilmestyvää Pyhtäänlehti-Pyttisbladet -lehteä. Loviisan Sanomat kuuluu jäsenenä muun muassa Sanomalehtien Liittoon ja Medialiittoon ja Paikallislehtien Liittoon sekä Loviisan Yrittäjät ry:hyn. Lisäksi olemme osakas Suomen Paikallismediat Oy:ssä. Linkki Loviisan Sanomien ensimmäiseen numeroon 25.8.1916: (PDF)
Loviisan Sanomien toimitalo Sibeliuksenkatu 10:ssä. Sibeliustalo (vas) ja Loviisan Sanomien toimitalon sisäpihaa.

Loviisan Sanomien toimitalo

Loviisan Sanomien vuonna 1979 valmistunut kaksikerroksinen toimitalo sijaitsee Loviisan uusgoottilaisen kirkon vieressä Sibeliuksenkatu 10:ssä. Loviisan Sanomien pihapiirissä on myös Sibeliustalo, jossa toimii Porvoonseudun musiikkiopiston Loviisan toimipiste. Säveltäjämestari Jean Sibelius vietti tätinsä luona Sibeliustalossa nuoruutensa kesiä ja sävelsi Loviisassa muun muassa Kullervo-sinfonian.
Ilmakuva Loviisan kaupungin länsipuolelta. LSn toimitalo ja Sibeliustalo sijaitsevat kuvassa heti Loviisan kirkon tornin takana. (Kuva: Hannu Wallas)

Loviisan Sanomien päätoimittajat 1916 -

  • 1916 - 1921  Onni Kivitie
  • 1921 - 1923  Valma Kivitie
  • 1923 - 1927  Kaarlo Mannelin (Ainamo)
  • 1927 - 1954  Sulo A. Teräsvirta
  • 1954 - 1959  Toivo V. Narva
  • 1959 - 1962  Kalervo Aattela
  • 1962 - 1965  Kurt Lindström
  • 1965 - 1967  Hannu Mäkelä
  • 1967 - 1997  Tauno Einiö
  • 1997 -          Arto Henriksson

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset