Paikalliset

Loviisan poliisiasema saattaa siirtyä lähemmäs toria

Toistaiseksi tässä. Loviisan poliisiasema jatkaa toistaiseksi toimintaansa Mannerheiminkadun kiinteistössä. Pienempiä tiloja kuitenkin etsitään. Kuva Marita Itävuori

Poliisin edustajat tulevat katsastamaan ehdolla olevat tilat, mutta mitään päätöksiä uusista tiloista ei ole tehty.
LOVIISA Viime perjantaina varmistui kaupungin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen johdon tapaamisessa, että Loviisan poliisiaseman palvelutaso säilyy. Asema Mannerheiminkadun varrella on kuitenkin aivan liian iso. Tilakysymys on ollut pinnalla jo muutaman vuoden, eikä asialla ole nytkään hirveä hoppu. Poliisiasemalle etsitään kuitenkin parhaillaan käytännöllisempiä ja pienempiä tiloja. – Mitään kiirettä ei ole, koska nykyisistä tiloista on voimassa oleva vuokrasopimus, toimitila-asioista vastaava esikuntapäällikkö Jussi Kiiski kertoo. Uudet tilat saattavat hyvinkin löytyä vielä lähempää Loviisan toria kuin nyt. Poliisilla on hyviä kokemuksia poliisiaseman sijoittamisesta paikkaan, jossa ihmiset muutenkin liikkuvat. Piakkoin ehdolla olevia uusia tiloja tullaan katsastamaan. Päivää ei ole vielä päätetty. Senaatti-kiinteistöt on kertonut tarjolla olevasta vaihtoehdosta kaupungin keskustassa. – Speksit ovat sellaiset, että uudessa paikassa tarvitaan tilat kahdelle samanaikaisesti työskentelevälle henkilölle lupakansliapalveluissa. Lisäksi tarvitaan työpiste 2-3 konstaapelille. Autojen säilyttämiseen riittää pistokepaikka, tallia ei välttämättä tarvita.

250 neliötä

Kiiski laskeskelee, että tilantarve saattaisi olla suurin piirtein luokkaa 250 neliötä, mutta paljon riippuu siitä, mikä on tilojen toiminnallisuus. Poliisilla mitoitus lähtee siitä, että työntekijää kohti tilaa on vajaat 20 neliötä. Lisäksi tarvitaan kuitenkin tilaa muun muassa asiakaspalvelulle. Poliisin tilat ovat nykyisin Senaatti-kiinteistöjen vuokratiloja. Mikäli tilat vuokrataan yksityisiltä markkinoilta, vuokraajana on Senaatti-kiinteistöt. – Nykyiset tilat ovat kovin suuret ja arvokkaat. Syynä uusien tilojen etsimiseen on valtionhallinnon kokonaisjärkeistäminen kustannussäästöjä ajatellen. Poliisiasemalla työskenteli aiemmin huomattavasti enemmän ihmisiä. Nykyisin määrä on pudonnut hieman yli kymmeneen. Jatkossa tarkoituksena on, että isommista toimipisteistä henkilöstöä tulee tekemään Loviisaan osan työajastaan. – Näin taataan suunnitelmien mukainen läsnäolo, eli todennäköisesti isommista toimipisteistä, kuten Porvoosta, tulee väkeä. Loviisan poliisiasema on toiminut vuosikymmeniä vanhassa kivitalossa Mannerheiminkadulla. Poliisi muutti entiseen Kymenlaakson Sähkö Oy:n taloon 1980-luvulla. Kiinteistö on rakennettu alun perin sähköyhtiön johtajan asunnoksi vuonna 1905.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat