Paikalliset

Loviisan kaupunki käynnistää uudelleen Onnelan laajennuksen hankintamenettelyn

Loviisan kaupunki on päättänyt käynnistää uudelleen kaupunginhallituksen maanantaina keskeyttämän Pernajan kirkonkylään rakennettavan palvelutalo Onnelan laajennuksen kilpailuttamisen. Uusintakierroksen syynä on selvästi kustannusarviota korkeammat tarjoukset.
PERNAJAN KIRKONKYLÄ Loviisan kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan 8.4.2019. Helmikuussa hyväksytty rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on 3 150 000 euroa, mutta tarjouskilpailun myötä kaupungiulle tuli selväksi, että hankkeen kustannukset ylittyisivät noin 21 prosentilla. Urakkatarjouskilpailun pohjalta tarkennettu arvio on 3 809 950 euroa, eli 662 000 euroa hyväksyttyä enemmän. - Onnelan laajentamisen hinnaksi tulisi saatujen tarjousten perusteella noin 227 000 euroa asuntoa kohden. Myös alkuperäisen kustannuslaskelman mukaan yksi asunto maksaisi noin 185 000 euroa, kun Harmaakalliolla päästiin noin 103 000 euroon, kertoi kaupunki tiedotteessaan.

Olisi nostanut hoitovuorokauden hintaa 3,5 eurolla

- Hintavertailu osoittaa, että hoitovuorokauden hinta Onnelassa nousisi lähes 3,5 euroa, mikäli investointia lisätään runsaalla 660 000 eurolla. Jotta jatkossa hinta olisi kilpailukykyinen ostopalveluihiin verrattuna, olisi kuitenkin tärkeää, ettei rakentaminen tulisi liian kalliiksi, tiedotteessa todetaan. Siksi kaupunginhallitus päätti 8.4., että hankintamenettely keskeytetään ja hanke käynnistetään uudelleen. Hankinnan laajuutta ja rakennuksen ratkaisuja muutetaan niin, että ne pysyvät hyväksytyn talousarvion eli 3 150 000 euron puitteissa. Hankkeen supistaminen tarkoittaa muutossuunnittelua ja uutta tarjouspyyntökierrosta. Myös rakentamisaikataulua joudutaan tarkentamaan. LS 9.4.2019 "Onnelan laajennus liian kallis, hanketta joudutaan karsimaan".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat