Paikalliset

Loviisan johto jatkaa lobbaamista poliisipalvelujen puolesta

Tavoite. Loviisan poliisiaseman palvelujen laajuus ratkaistaan ensi kevään aikana. Kuva: Marita Itävuori

Poliisin läsnäolo luo turvallisuutta ja rikosilmoitus pitäisi pystyä tekemään muuallakin kuin netissä myös tulevaisuudessa.
LOVIISA Kaupungin päättäjät haluavat säilyttää poliisin palvelut mahdollisimman laajoina paikkakunnalla. Loviisan seudun päättäjät tapasivat Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen johtoa tiistaina Loviisassa. Lista perusteluista poliisipalvelujen säilyttämiseksi oli pitkä. Mahdollisia muutoksia poliisipalveluihin on pohdittu eri työryhmissä koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen toiminta-alueella. Viime keväänä ilmeni, että pienimpien itäuusmaalaisten poliisiasemien palvelujen voimakasta supistamista harkitaan. – Tämmöinen viesti poliisilta saatiin, että heillä on nyt eri työryhmiä jotka miettivät toimintaa koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tasolla. Mitään päätöksiä ei ole tehty, mutta niitä on odotettavissa keväällä, Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson (r.) kertoo. Anderssonin mukaan Loviisan päättäjät painottivat tapaamisessa huolta asiakaspalvelusta, kuten lupapalveluista ja rikosilmoitusten tekemisestä. Myös se nousi esiin, mistä poliisipartiot tulevaisuudessa lähtevät liikkeelle. – On ollut puhetta siitä, että mahdollisesti kaikki partiot lähtisivät Porvoosta. Kaupungin huolena on riski viiveestä. – Poliisista sanotaan, että he haluavat pitää saman tason, mutta olemme huolissamme siitä, että Loviisa on maantieteellisesti laaja kunta saaristoineen. Partion tulo kestää muutenkin. Anderssonin mukaan partion tulo hälytyksestä kohteeseen saattaa viipyä esimerkiksi vuoron vaihtuessa. Hän painottaa myös sitä, että poliisin läsnäolo paikkakunnalla vaikuttaa ihmisten turvallisuuden tunteeseen ja toimii myös ennaltaehkäisevästi.

Loviisalla erityispiirteitä

Loviisan päättäjät ovat painottaneet ja painottivat myös nyt alueen erityispiirteitä. – Ydinvoimalapaikkakuntana olemme harvojen seurassa, meillä on satama ja valtatie 7 on lähellä. Lisäksi painotimme saaristo-olosuhteita, ja tietenkin kaksikielisyyden turvaamista. Ydinvoimala ja kaksikielisyys erottavat Loviisan monen muun paikkakunnan joukosta. – Poliisi on perusteluista tietoinen ja miettii näitä asioita. He haluavat aidosti käydä tästä asiasta vuoropuhelua, hän kiittää. Andersson painotti, että niin kauan kun ei ole tehty päätöksiä suuntaan tai toiseen, vaikuttamista ja edunvalvontaa pitää jatkaa. – Ei tämä tähän lopu. – Näkisin itse, että ollaan yli puoluerajojen yhteyksissä ihan valtakunnan tasolla. Kansanedustaja Mikaela Nylander (r.) on auttanut meitä paljon tässä asiassa. Kesällä Loviisan päättäjät tapasivat yhdessä Nylanderin kanssa sisäministeri Paula Risikon (kok.). – Sehän on selvää, että itse asemaa ei olla sulkemassa, kuten ministeri on sanonut, mutta muuten se, miten toiminta järjestetään, on epäselvää. Taustasyy toiminnan uudelleen järjestelyssä on raadollinen: – Poliisilla on liian vähän rahaa ja se näkyy tavallisessa poliisityössä.

Herkkiä tilanteita

– Asiakaspalveluun liittyen moni sanoo että rikosilmoituksen voi tehdä netissä. Näen sen kuitenkin niin, että kaikilla ei ole mahdollisuuksia tai valmiuksia nettiä käyttää, Andersson painottaa. – On myös sellaisia rikoksia, joissa rikosilmoituksen tekemisen kynnys on tosi korkea, kuten lähisuhdeväkivallassa. Silloin on äärimmäisen tärkeää, että saa kohdata toisen ihmisen, joka ottaa ilmoituksen vastaan. Ne eivät ole helppoja tilanteita. – Onneksi kansalaisten ei tarvitse tehdä joka päivä rikosilmoitusta. Siksi näen tärkeänä, että siinä tilanteessa saa henkilökohtaisesti tavata poliisin. Seuraavan kerran itäuusmaalaisten kuntien johto tapaa poliisijohtoa Vantaalla marraskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat