Paikallisurheilu

Loviisan ja Porvoon futisyhteistyö tiivistyi farmisopimuksella

Mahdollisuus. Kuvassa laukova FC Loviisan Sandra Wikman pitää farmisopimusta hyvänä. Se antaa mahdollisuuden edetä ja kehittyä jalkapalloilijana. Wikman on yksi potentiaalinen pelaaja siirtymään ylemmälle sarjatasolle. Hän oli lauantaina mukana joukkueiden yhteisharjoituksissa. KUVA: Mika Mykkänen

Solmittu farmisopimus on merkittävä molemmille seuroille. Aluksi se tarjoaa FC Loviisan naispelaajille mahdollisuuden pelata 2. divisioonaa.
LOVIISA/PORVOO FC Futura Juniorit (FCFJ) ja FC Loviisa julkistivat seurojen välisen farmisopimuksen Porvoossa lauantaina. Seurat ryhtyvät tekemään yhteistyötä ensialkuun naisjalkapallossa. Sopimus kattaa kauden 2019. – Tämä on mahdollisesti alku laajemmallekin yhteistyölle seurojen välillä, mutta mitään kiirettä meillä ei ole. Molemmat tekevät hyvää perustyötä päivittäin, kertoi FCFJ:n puheenjohtaja Markus Broman. Farmisopimuksella seurat haluavat varmistaa, että mahdollisimman moni naisfutaaja voi harrastaa ja pelata jalkapalloa itäisellä Uudellamaalla omalla tasollaan. Peliaikaa löytyy myös varmemmin kaikille farmisopimuksen myötä, kun pelaavia joukkueita on kaksi. – Meidän tulee olla tämän alueen satelliittiseura, joka tukee alueen muita seuroja. Rusinat pullasta ajattelu tulee jättää pois, Broman sanoi. Käytännössä sopimus tarkoittaa sitä, että loviisalaisilla on mahdollisuus pelata porvoolaisseuran riveissä Uudenmaan piirin kakkosdivisioonaa. – Meillä on muutama pelaaja, jotka haluavat jalkapallosta muutakin kuin pelkän harrastuksen, FC Loviisan puheenjohtaja Niclas Mattsson valotti. Sopimus mahdollistaa seuraavan askeleen ottamisen jalkapallouralla. FCFJ:n naisjoukkueen valmentaja Sauli Kouva puolestaan totesi, ettei välttämättä pysty tarjoamaan kaikille pelaajille 2. divisioonassa peliminuutteja. Viime kaudella kolmosessa käytössä olivat edestakaiset vaihdot, jolloin kaikkia pystyi peluuttamaan. Kakkosessa vaihtojen määrä on rajattu viiteen. – Siellä pitää olla niin hyvässä pelikunnossa, että kentällä pystyy tekemään vähintään 70 minuuttia töitä. Kouva arvioi, että sopimus tarjoaa mahdollisuuden päästä pelaamaan niille FCFJ:n pelaajille, joille peliaikaa ei riitä kakkosdivisioonassa. – He voivat auttaa FC Loviisaa nelosdivisioonassa. Lisäksi mahdolliset loukkaantuneet pelaajat voivat kuntoutua hitusen kevyemmissä nelosdivisioonan peleissä. – Kakkosdivisioonassa joutuu oikeasti vääntämään tosissaan, Kouva muistutti.

Loviisa aloitteellinen

Ajatus yhteistyöstä virisi Loviisassa. FC Loviisan naiset pelasivat viime kaudella Kaakkois-Suomen piirin kolmosessa ja FC Futura Junioreiden naiset Uudenmaan piirin kolmosta. – Meitä rupesi väsyttämään matkustaminen ja lisäksi naispelaajamäärä on alhainen. Meillä on tällä hetkellä naisten joukkueessa 18 pelaajaa, joista neljä on 2004-syntyneitä, Mattsson taustoitti. Tämän vuoksi Loviisassa päädyttiin hakemaan sarjapaikkaa Uudenmaan piiristä. Paikka löytyi nelosdivisioonasta. Molemmat sopimusseuroista uskovat, että sopimus vahvistaa pelaajapolkua tyttöpuolella. Se oli erityisen tärkeää pelaajapulassa painivalle FC Loviisalle, jolla on halu viedä lajia eteenpäin. – Meillä on nyt tarjota yksi väylä. Totta kai pelaaja tekee päätökset itse, Mattsson muistutti. Hän toivoi, että tulevaisuudessa vastaavaa voitaisiin tehdä myös poikajoukkueissa, jos kokeilu onnistuu kuluvalla kaudella.

Yhteisiä harjoituksia luvassa

Seurat harjoittelevat kuitenkin pääsääntöisesti omilla paikkakunnillaan. Toki seurat järjestävät myös yhteisiä harjoituksia ennen kauden alkua. Näin pelaajat tutustuvat toisiinsa ennen kauden starttia. Ensimmäiset yhteiset harjoitukset vietiin läpi lauantaina. Harjoituksissa oli mukana loviisalainen Sandra Wikman. Hän näki yhteistyön tervetulleena. – Mielestä tämä on hyvä idea. Me pääsemme mahdollisesti tänne pelaamaan ja he tulevat auttamaan meitä. Wikman on yksi potentiaalinen pelaaja, joka voidaan nähdä debytoimassa kakkosdivisioonassa. Sinällään mistään uudesta asiasta ei ole kysymys. Seurat ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Kouva kertoi, että samankaltainen yhteistyökuvio oli käytössä viitisen vuotta sitten. – Teimme 2001 – 2002 -syntyneiden tyttöjen kanssa yhteistyötä. Harjoittelimme välillä Loviisassa ja treenasimme täällä (Porvoossa). Meillä oli myös yhteinen leiri Eerikkilässä ja pelasimme kaksi turnausta, Kouva sanoi ja totesi, että jo tuolloin kaikesta jäi positiivinen fiilis.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat