Paikalliset

Loviisalaiselle Synnöve Bergholm-Kullströmille kotiseututyön korkein tunnustus

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt Loviisassa asuvalle amanuenssi Synnöve Bergholm-Kullströmille kotiseututyön ansiomitalin. Ansiomitali luovutettiin Jyväskylän Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa lauantaina 12. elokuuta.
Kotiseututyön ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein jaettava tunnustus, jota on myönnetty vuodesta 1953 alkaen. Ansiomitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä. Porvoon museossa maakunta-amanuenssina työskentelevän Synnöve Bergholm-Kullströmin toimiminen Suomen Kotiseutuliiton valtuustossa ja Vuoden kotiseututeos -raadissa on tuonut hänelle koko valtakunnan kattavan näkemyksen paitsi kotiseututyöstä myös – ja etenkin – kotiseutukirjallisuudesta. Raadissa työskennellessään Bergholm-Kullström on osallistunut kotiseutukirjallisuuden näkyväksi tekemiseen valtakunnan tasolla. Hän on toiminut aktiivisesti kotiseutujulkaisujen puolestapuhujana myös raadin ja valtuuston jäsenyytensä jälkeen. Synnöve Bergholm-Kullströmin ansiot valtakunnallisessa kotiseututyössä on katsottu erittäin merkittäviksi. Mitalin saivat lisäksi Hannu Luotola Saarijärveltä, Anita Mikkonen Saarijärveltä, Erkki Mikkonen Sotkamosta, Jaakko Ojala Köyliöstä, Kari Tervo Sotkamosta, Toini Vinha Sotkamosta ja Ditte Winqvist Muuramesta.
Kotiseututyön ansiomitali on liiton korkein tunnustuksenosoitus, joka luovutetaan saajalleen Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön valtakunnallinen keskusjärjestö ja Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö. Kotiseutuliitto on aktiivinen paikallisuuden puolestapuhuja, joka edistää monimuotoista suomalaista kulttuuria ja paikalliskulttuurien arvostusta, kehittää ja tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista. Valtakunnalliset kotiseutupäivät on Suomen Kotiseutuliiton ja kotiseututyön vuotuinen päätapahtuma, joilla käsitellään kotiseututyön ajankohtaisia aiheita ja esitellään järjestäjäaluetta. Päiviä on järjestetty vuodesta 1949 lähtien joka vuosi eri puolilla Suomea. Tänä vuonna Jyväskylässä Valtakunnallisten kotiseutupäivien teema on Kotiseutu liikkeessä – on the move! Keski-Suomessa päiviä on vietetty kaksi kertaa aiemmin: Vuonna 1967 päivät järjestettiin Keuruulla, ja vuonna 1983 Hankasalmen, Konneveden ja Laukaan kunnat, kotiseutuyhdistykset sekä Keski-Suomen maakuntaliitto järjestivät päivät teemalla Rakennettu ympäristö – perinne ja luovuus. Vuoden 2018 päivät pidetään Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat