Paikalliset

Loviisa perusti 9 000 eurolla 12 viikoksi popup-katugallerian Helsinkiin

Loviisan kaupunki on kesän aikana avannut näyteikkunagallerian Lönnrotinkadulla Helsingissä. Galleriasta kertoi ensimmäisenä maanantaina Loviisan kaupungin toimeksiannosta bloggaava Carita Liljendahl BlogLovisa-sivullaan. Laajemmin tieto levisi, kun blogi linkitettiin Loviisan Sanomien Facebook-ryhmään tiistai-iltana. Kolmen kuukauden ajan toiminnassa olevan gallerian suorat kustannukset ovat noin 9 000 euroa.
HELSINKI Viimeiset kuusi viikkoa gallerian näyteikkunassa on ollut esillä muun muassa Loviisan tonttitarjontaa. Tällä viikolla galleriassa esitellään Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaa. - Loviisan asumis- ja kaupunkimarkkinointiin liittyvä tila, Galleria Loviisa, on vuokrattu kolmeksi kuukaudeksi syyskuun loppuun asti. Se sijaitsee Helsingin keskustassa vilkkaan Lönnrotinkadun varrella tavoittaen päivittäin toista tuhatta ohikulkijaa, kerrotaan Loviisan kaupungin viestinnästä.

"Hyvin edullinen näyteikkuna erinomaisella paikalla"

- Tilan näyteikkuna toimii isona mainospintana. Viimeiset kuusi viikkoa siinä on mainostettu Loviisassa myynnissä olevia asuntoja ja tontteja. Syyskuussa tila muuntuu Loviisa Baby -nuttuprojektin esittelypaikaksi, sarjakuvataiteilija Karri Laitisen Pikkukaupungin valot -julistenäyttelyksi ja pienimuotoisten tapahtumien keskiöksi, kunnes se projektin loppuajaksi palaa asunto- ja tonttimyynnin näyteikkunaksi, Loviisan viestintä- ja markkinointiasiantuntija Jaana Laine kertoi. – Halusimme kokeilla jotakin uutta, ja onnistuimme löytämään näyttely- ja esittelytilan Helsingin keskustasta, Jaana Laine kertoi. Laine pitää vuokragallerian hintaa hyvin edullisena ja sen sijaintia erinomaisena.
Loviisan näyteikkuna. Lönnrotinkadulla sijaitsevassa näyteikkunassa markkinoidaan Loviisaa ja LWT-tapahtumaa. Kuva: Loviisan kaupunki.

Lönnrotinkadulla liikkuu Laineen mukaan paljon ihmisiä eri puolilta pääkaupunkiseutua ja muualtakin. Galleria Loviisa on näyteikkuna Loviisaan Helsingissä. Galleria Loviisan tarkka osoite on Lönnrotinkatu 23. Kolme kuukautta kestävän projektin kustannukset ovat noin 9 000 euroa, josta 3 000 euroa kuluu tilavuokraan. Gallerian on toteuttanut loviisalainen Creative Peak Oy.

"Tähän saakka näyteikkuna on toiminut mainospintana"

LS:n kysymykseen miksi galleriasta julkaistiin blogikirjoitus maanantaina ja laadittiin kaupungintiedote vasta keskiviikkona, noin kuusi viikkoa gallerian perustamisen jälkeen, Jaana Laine vastasi, että "Galleriasta päätimme tiedottaa täällä Loviisassa vasta tänään, koska tähän päivään saakka se on toiminut mainospintana (olemme käyttäneet  näyteikkunaa)." - Suurin syy on se, että galleriassa järjestetään ensimmäinen varsinainen tapahtuma tänään. Tähän asti se on toiminut ennen kaikkea näyteikkunana, kertoi Erica Vasama Loviisan Sanomien Facebook-ryhmässä keskiviikkona. - Jatkossa Galleria Loviisassa järjestetään erilaisia pop-up- tyyppistä esittelytoimintaa, Laine totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat