Paikallisurheilu

Lovari Cup teki paluun

30 vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Lovari Cup keräsi nuoret jääkiekkoilijat tavoittelemaan himoittua mestaruuspokaalia. Turnauksen voiton nappasi Kärpät Pernajasta.
LOVIISA Paljon on ehtinyt vettä virrata Loviisanjoessa sitten edellisen Lovari Cupin. Viimeisin kaiverrus Lovari Cup -pokaalissa ennen loppiaisena pelattua turnausta oli vuodelta 1986, jolloin mestaruuden voitti SaiPa. Nyt, muutama vuosikymmen myöhemmin, tämä kylien välinen klassikkoturnaus teki kauan kaivatun paluun. F-junioreiden turnaukseen osallistui viisi joukkuetta: HIFK ja Jokerit Loviisan keskustan alueelta, Ässät Valkosta ja Köpbackasta, Kärpät Pernajan alueelta ja SaiPa Tesjoen ja Ruotsinpyhtään alueelta. Perinteen mukaisesti kylien joukkueet kantoivat Liiga-joukkueiden nimiä.

Kärpät ykkönen

Alkusarjan otteluissa Kärpät, SaiPa ja HIFK osoittautuivat vahvoiksi joukkueiksi. Kärpät voitti kaikki kuusi alkusarjan peliään selvin numeroin: Ässät taipui 25–0, SaiPa 9–0, HIFK 7–1 ja Jokerit 6–2. Täydet kahdeksan pistettä takasivat Kärpille paikan turnausfinaalista. Myös SaiPa pelasi alkusarjansa hyvin. Voitto napsahti luvuin 11–1 Ässiä vastaan, luvuin 3–2 HIFK:ta vastaan ja luvuin 7–4 Jokereita vastaan. Vain Kärppiä haastaessaan SaiPa joutui taipumaan. Kuuden pisteen turvin SaiPa varmisti paikkansa finaalipelissä. HIFK:n onnistui kaataa Jokerit ja Ässät, mikä avasi tien pronssiotteluun. HIFK:n vastustajaksi pronssiotteluun nousi Jokerit, joka kaatoi Ässät ratkaisevassa alkusarjan pelissä selvin luvuin 15–1. Pronssiottelussa kohtasivat siis HIFK ja Jokerit. Peli alkoi Jokereiden kannalta hyvin 0–1-johtomaalilla, josta vastasi Leevi Pulkkinen. HIFK nousi kuitenkin pian tasoihin John Pesosen maalilla. Pesosen hyvä vire jatkui ja hän johdatti HIFK:n 2–1-johtoon. Pronssiottelun viimeisellä sekunnilla Pesonen latasi vielä kerran Jokereiden häkkiin ja varmisti joukkueelleen 3–1-voiton pronssiottelussa. Turnauksen loppuottelussa SaiPa haastoi Kärpät. Alkusarjan pelissä Kärpät oli vahvempi lukemin 9–0, joten vedonlyöntitermein ilmaistuna kertoimet olivat Kärppien turnausmestaruuden puolella. Voittoa tavoittelemaan lähtenyt Kärppien joukkue veikin mestaruutta puolustanutta SaiPaa alusta loppuun kuin pässiä narussa. Antti Nurkkala vei Kärpät nopeasti 2–0-johtoon ja joukkuetoveri Daniel Nylund johtoa 3–0-lukemiin pian Nurkkalan jälkeen. Nurkkala jatkoi erinomaisia otteitaan kentällä vieden Kärpät jo 4–0-johtoon. SaiPan onnistui kaventaa tilanne lukemiin 4–1 Oscar Aaltosen maalilla, mutta vankasti tapahtumia hallinnut Kärpät piti tiukasti kiinni johtoasemastaan ja Nurkkala ehti vielä ennen päätössummeria viimeistellä taululle loppulukemat 5–1.

Retro-ottelussa maalijuhlaa

Kun varsinainen Lovari Cup -turnaus saatiin päätökseen, oli vuorossa loppuhuipennus. Rauhalan kentälle päästettiin irti reilu parikymmentä 80-luvun Lovari Cup -tähteä, joista muodostettiin kaksi joukkuetta. Takavuosien mestarijoukkue SaiPa yhdisti voimansa Kärppien kanssa, kun taas helsinkiläiset malttoivat haudata sotakirveensä ainakin yhden pelin ajaksi ja muodostivat yhteisen HIFK:n ja Jokereiden rintaman. Pelissä tuomitsi elävä legenda Herbert ”Häbä” Stålström ja kuulutuksista vastasi Pertti Uotinen – meno oli kuin ennen vanhaan ulkojäiden aikaan. Ottelu pelattiin kolmena 15 minuutin eränä. Peli alkoi heti räväkästi, kun ajassa 4.04 SaiPa/Kärpät siirtyi 1–0-johtoon Jarkko Lipposen maalilla. Syötöistä vastasivat Ove Ahlgren ja Antti Väkevä. Peli jatkui tasaisena, kunnes avauserän loppupuolella SaiPa/Kärpät nousi 0–2-johtoon Jukka Hannukselan maalilla. SaiPa/Kärpät avasi myös toisen erän vahvasti. Tommi Laitisen Tero Saloniemen täsmäiskuilla joukkue karkasi jo 0–4-johtoon. HIFK/Jokerit sai viimein maalitilinsä auki ajassa 20.41, kun Jussi Lehtola maalasi Kåge Forsbeckin ja Mika Kuminin syötöistä. 1–4-kavennuksesta ei kuitenkaan ollut pitkään iloa, sillä samassa vielä samassa erässä SaiPa/Kärpät karkasi 1–6-johtoon; molemmista maaleista vastasi hattutemppuun yltänyt Hannuksela. Päätöserässä SaiPa/Kärpät avasi pelin jälleen väkevästi tekemällä heti maalin. Tero Willströmin lähtenyt kuti upposi vastustajan häkkiin ja taululle kirjattiin tilanteeksi 1–7. HIFK/Jokerit ehti vielä ajassa 31.08 kaventaa lukemiksi 2–7 Sami Korkeakunnaksen maalilla, mutta lopussa SaiPa/Kärpät rökitti vastustajaansa vielä kahdesti Jesper Röökin maaleilla. SaiPa/Kärpät juhli leikkimielisen retro-ottelun voittoa lopulta lukemin 2–9. Voittopokaalin kävi pokkaamassa SaiPan kapteenina pelannut Willström.

Jatkoa seuraa

LJK:n puheenjohtaja Petri Uotinen oli tyytyväinen onnistuneeseen turnaukseen. - Tapahtuma oli erittäin suosittu ja oli hienoa, että tällainen traditio saatiin puhallettua takaisin henkiin, Uotinen iloitsi. Hänen mukaansa kylien väliselle jääkiekkoturnaukselle on tilausta – pelataanhan kylien välillä jalkapalloakin. - Lätkäkärpänen on selvästi purrut nuorisoa ja onhan se aina mukava pelata oman kylän kavereiden kanssa, Uotinen totesi. Turnauksen järjestelyjä hoitanut Päivi Uotinen kiitteli talkooväkeä. - Ilman talkooväkeä ei tällainen olisi mahdollista. On meillä kertakaikkisen upea porukka antamassa oman panoksensa seuralle, hän tuumasi.

Lovari Cup teki moniin lähtemättömän vaikutuksen.

- Tämä on juuri niitä tapahtumia, joita muistellaan vielä vanhempanakin. Oli jännittävää kuunnella retropelaajien jutustelua kahvilassa: miten ne ratkaisumaalit syntyivätkään 30 vuotta sitten. Lovari Cup tekee paluun ensi vuonna ja lisää joukkueita toivotaan mukaan. - Löytyisikö ensi vuonna osallistujajoukkueeksi vaikkapa Jukurit Pyhtäältä? Haaste on heitetty! Kim Kujala toimitus@lovari.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat