Paikallisurheilu

LJK toivoo eristettyä jäähallia

Energiaa palaa. Katetun tekojään jääkoneiston hukkalämpö menee tällä hetkellä harakoille. Laitteisto etualalla. Kuva Mika Mykkänen

Seura on hakenut aktiivisesti ratkaisua akuuttiin tilapulaan yhdessä kaupungin kanssa. Toiveena on, että päätöksiä saataisiin aikaan jo syksyn budjettineuvotteluissa.
LOVIISA  Loviisalaiset jääkiekkoilijat tarvitsisivat nykyaikaiset ja suuremmat tilat. Loviisan jääkiekkoklubi on tuonut toiveitaan esille Rauhalan liikuntapuiston suunnitteluhankkeen yhteydessä. Vaihtoehtoja on pohtinut erillinen työryhmä. – Toiveissa olisi eristetty jäähalli, jotta voisimme pelata yhtä pitkän kauden kuin muut, joukkueenjohtajien yhteyshenkilö Päivi Uotinen LJK:sta sanoo. Seuran arvion mukaan eristetyissä halleissa kausi kestää elokuusta touko-kesäkuun vaihteeseen. Nykyään kausi katkeaa käytännössä huhtikuussa. Käydyissä keskusteluissa esillä on ollut eri vaihtoehtoja, mutta kaikki ovat liian suuria nykyiselle alueelle. Jäähallin ympäristössä ei ole juuri tilaa laajentumiselle. – Eihän alueella ole kuin tekonurmi ja jäähalli, mutta jos molemmille rakennetaan pukukopit ja varastot sekä lisäksi esimerkiksi yksi pieni lisäkaukalo, niin tontti ei riitä.

Jään käyttäjien määrä kasvaa

Kaupungille on esitetty, että Loviisaan saataisiin kaksi katettua kaukaloa tai minimissään yksi iso kaukalo ja yksi pienempi kaukalo Leijonaliigan käyttöön. Seuran arvion mukaan järkevintä olisi kahden kaukalon jäähalli. – Juniorimäärä ja ylipäätään kaikkien jäähallia käyttävien muidenkin ryhmien määrä lisääntyy. Jääaikaa tarvittaisiin lisää. Muutaman ryhmän toimintaa ei ole käynnistetty lainkaan tälle kaudelle, koska jääaikaa ei riitä, Uotinen sanoo. Uudet kaukalot mahdollistaisivat jääajan lisäämisen. – Viimeksi eilen rakensimme talkoilla eteistiloihin lisää varusteiden säilytystilaa, koska joukkuemäärät ovat lisääntyneet ja varusteet eivät nykyisiin tiloihin mahdu. Lisäksi jos laajennuksia tehdään, kutistuu myös parkkitila, joka on kortilla jo nykyisellään.

Uusi halli muualle?

Seura on myös ehdottanut, että Rauhalan jäähallin laajentamisen sijaan kannattaisi harkita kokonaan uuden hallin rakentamista toisaalle. – Kaupungin päättäjillä on iso mietinnän paikka, kun he pohtivat tulevaa investointiohjelmaa ja sitä, mikä oikeasti on järkevää. Seurassa on pohdittu sitä, löytyisikö jääkiekkoilijoille uusi tila tulevaisuudessa rakennettavaksi kaavaillun monitoimihallin yhteyteen. Suomessa on esimerkkejä vastaavista projekteista, joissa synergiaetuja on saatu käyttökustannuksissa. Nykyinen liikuntahalli on joka tapauksessa elinkaarensa päässä, vaikka sitä vielä tekohengitetään remontilla parhaillaan. – On hienoa, että kaupunki on selvittänyt Rauhalan tilannetta ja miettinyt erilaisia vaihtoehtoja alueelle. Eri vaihtoehdoissa on kuitenkin aina eri hintalaput ja eri toimenpiteillä erimittainen elinkaari. Olisi kuitenkin hyvä, että eri vaihtoehtoja pääsisi punnitsemaan. Seura toivoo, että asiasta päätettäisiin jo syksyn budjettikäsittelyn yhteydessä, jotta mahdollisilta turhilta korjausinvestoinneilta vältyttäisiin.
Fakta
  • Pressuhallilla katetun tekojääradan energiankulutus on korkeampaa kuin eristetyissä halleissa.
  • Jääkoneiston hukkalämpöä ei hyödynnetä.
  • Nykyisen pressuhallin käyttöikä on pian loppu ja tilapäiset kopit ovat elinkaarensa päässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat