Paikallisurheilu

Liljendaliin monipuolinen metsärata

Liljendal Frisbeegolf on uusi, toukokuussa valmistunut frisbeegolfrata. Lauantaina pidetään viralliset avajaiset ja avajaiskilpailu.
LILJENDAL Liljendalin frisbeegolfrata sijaitsee aivan kuutostien varressa. Metsärata sopii hyvin harrastajatason heittäjille, mutta myös kilpapelaajille löytyy haastetta. Monipuolinen metsärata tarjoaa tarkkuutta vaativia tiukkoja väyliä sekä korkeuseroja. Radan virallinen avajaistapahtuma järjestetään lauantaina 8.6., ja se on kaikille avoin, lisenssiä tai seurajäsenyyttä ei tarvita. Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista. Tapahtuma alkaa kello 9, jolloin on vapaata tutustumista rataan, virallinen avajaisseremonia sekä avajaiskilpailu. Ratamestari on Liljendal IK. Seuran puheenjohtaja Jarmo Andersson kiittelee talkoolaisia ja sponsoreita radan mahdollistamisesta. Radalla on 18 väylää, joista jokaisella on oma sponsori.

"Turvallisuus ensin"

Ajatus radasta alkoi kehkeytyä muutama vuosi sitten. Harrastajia kylässä oli, ja he joutuivat lähtemään Kouvolaan, Valkoon ja Porvooseen. Ratamietteissä tutustuttiin pururataan ja neuvoteltiin maanomistajien kanssa luvat. Ratasuunnittelijaksi saatiin Mikko Wikman. - Ensimmäinen asia, mitä hän sanoi, oli että turvallisuus ensin, Andersson kuvailee.
Valmista. Ratakartta toivottaa mukavaa frisbeegolfkierrosta ja muistuttaa turvallisuudesta sekä luonnon kunnioittamisesta. Kuva Jarmo Andersson

Radalle voi lähteä ensikertalainen yksinkin, mutta jos on mahdollisuus mennä ensin kokeneemman kanssa ja opetella ihan kiekon pitelemisestä lajia, pääsee lajin hienouksiin paremmin sisälle. Andersson nauraa, että tavoite on tietysti että joka kiekko menee kerralla koriin. Hän on itse tehnyt kolme hole-in-onea, yhden Sipoon Talmassa ja kaksi Loviisan Valkossa. Frisbeegolfin voi aloittaa pienellä rahalla. Radan käyttö on maksutonta ja kiekkojen hinta lähtee kympistä.

Arvosana 10/10

Liljendaliin on tultu heittämään jo kauempaakin, vaikkei rataa ole vielä virallisesti avattu. Andersson kertoo pyytäneensä rehellistä mielipidettä kahdelta nastolalaiselta heittäjältä, jotka olivat antaneet radalle kymmenen pistettä kymmenestä. Radan vaihtelevuus, korkeuserot ja molemmille käsille töitä tarjoava rata oli ollut heille mieleen. Luokitus on AA1, joten se toimii myös kilpapelaajille. Radalla on mittaa 1811 metriä. Andersson arvioi, että noin kolmisen kilometriä tulee kaikkiaan kävelyä radan läpikäymisessä.
Lava. Kuvassa tii, eli avausheittopaikka väylän 11 alussa. Kuva Jarmo Andersson

Turvallisuuden vuoksi tulee muistaa, että jos pururadalla on lenkkeilijöitä, on heittäjien odotettava. Mikäli heitto on vaarassa osua ihmiseen, huudetaan kovaan ääneen Fore.
Avajaiset lauantaina
  • Kello 9 tapahtuma alkaa.
  • Rata vapaassa käytössä kello 12 asti.
  • Ratasuunnittelija on paikalla vastailemassa projektia koskeviin kysymyksiin.
  • Frisbeegolfin tekniikkaopastusta halukkaille.
  • Viralliset avajaiset kello 12.
  • Liljendal IK:n ja ratasuunnittelijan puheenvuoro.
  • Virallinen avausheitto kello 12.30.
  • Avajaiskilpailu, jonka jälkeen palkintojen jako.
  • Perille löytää kääntymällä 6-tieltä Kirkkotielle ja radan parkkipaikka löytyy noin 200m päästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat