Paikalliset

Liikenneyhteydet esillä ministeritapaamisessa

Kaupungilla on valmius kehittää uudenlaisia joukkoliikennemuotoja. Ensi keväänä Loviisaan saapuva liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kannustaakin uudenlaiseen ajatteluun.
HELSINKI Kaupungin ylin luottamushenkilö- ja virkamiesjohto tapasi ministeri Anne Bernerin (kesk.) Helsingissä eilen. – Nostimme esiin kolme pääteemaa. Ensimmäinen oli itäinen rantarata. Se on tietenkin pitkän aikavälin juttu, mutta sitä on pidettävä koko ajan esillä, ettei se unohdu keskusteluissa. Toinen teema oli Loviisan satama, sen toimintaedellytykset ja väylän syventämistarve 9,5 metristä 11 metriin. Kolmantena esillä olivat joukkoliikenneyhteydet pääkaupunkiseudulle. Nehän ovat huonontuneet, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson luetteli kaupungin aloitteesta tehtyä asialistaa. – Berner edustaa liikenneasioissa uutta ajattelutapaa ja kaupunki yrittää ajatella asioita ratkaisukeskeisesti. Esitimme oman valmiutemme olla kehittämässä uusia joukkoliikennemuotoja, joilla voitaisiin turvata loviisalaisten työmatkailu pääkaupunkiseudulle. Tietenkin se on myös houkuttelevuuskysymys Loviisalle. Andersson painottaa, että joukkoliikenteen kehittäminen ei koske pelkästään yhteyksiä Loviisan ja Helsingin keskustan välillä. – Tämähän on kylien kaupunki, eli miten eri puolilta Loviisaa päästään joukkoliikenneyhteyksiin, jotka kulkevat pääkaupunkiseudulle. – Vielä kaupungilla ei ole konkreettista suunnitelmaa, mutta nyt pitää olla oikeasti luova ja miettiä uusia mahdollisuuksia. Ministerin työpöydällä ei ole, miten bussiyhtiöt suunnittelevat linjojaan. Mutta mukava juttu on se, että joukkoliikenteeseen liittyen kutsuimme Bernerin Loviisaan ensi keväänä. Tapahtumassa on tarkoitus käsitellä uusia joukkoliikenneratkaisuja. Tapahtumaan kutsuttaisiin myös yrityksiä ja muita toimijoita teemaan liittyen. Olemme tosi iloisia, että hän lupasi tulla tilaisuuteen.
Delegaatio. Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson (r.) sekä kaupunginhallituksen jäsenet Janne Lepola (kok.) ja Arja Isotalo (sd.) tapasivat ministeri Anne Bernerin (kolmas oikealta). Kuvasta puuttuu kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (r., kuva)

Lisäksi loviisalaiset ottivat esiin seudun maanteiden kunnon. – Toimme esiin kaupunkilaisten huolen teiden huonosta kunnosta. – Ministeri itse painotti lainsäädännön muuttuneen. Se tuo kunnille uusia mahdollisuuksia ja niihin Loviisan pitää nyt perehtyä. – Kunnat ovat vielä todennäköisesti aika tietämättömiä mahdollisuuksista. Esimerkiksi liikenteen kasvuohjelman kautta voisi olla mahdollista saada tukia hyvään projektiin. Näitä pääsemme nyt miettimään kaupungin sisällä. Anderssonin mukaan keskustelu oli hyvin rakentava ja tapaaminen vei ennakoitua enemmän aikaa. Joukkoliikenteeseen paneutuvan tapahtuman ajankohta tulevana keväänä sovitetaan ministerin aikatauluun sopivaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat