Paikalliset

Legendaarinen loviisalainen urheilija ja kuntavaikuttaja Teuvo Mankonen on kuollut

Legenda. Teuvo Mankonen oli loviisalainen urheilulegenda ja pitkäaikainen kuntavaikuttaja. Kuva 21.11.1997: Tanja Ikonen.

Legendaarinen loviisalainen nyrkkeilijä sekä kunta- ja urheiluvaikuttaja Teuvo Mankonen on kuollut. Hän kuoli lauantaiaamuna lyhyen sairauden uuvuttamana Loviisan sairaalassa 86 vuoden ikäisenä.
LOVIISA Teuvo Mankonen oli nyrkkeilyn moninkertainen Suomen mestari. Ensimmäisen Suomen mestaruutensa Mankonen voitti Loviisan Riennon nimissä 19-vuotiaana 71-kiloisten sarjassa Helsingissä maaliskuussa vuonna 1951. Maajoukkueessa Mankonen nyrkkeili 1950- ja 1960-luvulla yhteensä 11 kertaa. Vielä vuosi sitten 85-vuotiaana Teussa toimi Loviisan Riennossa nyrkkeilyvalmentajana. Hän toimi myös nyrkkeilyn loviisalaisen maailmanmestarin Eva Wahlströmin valmentajana ja sparraajana. Teuvo Mankonen oli myös Loviisan Torin jalkapalloilun kantavia voimia sekä pelaajana että valmentajana. Työnjohtaja Mankonen toimi demarivaltuutettuna Loviisan kaupunginvaltuustossa vuosina 1969-1988 sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 1998 - 2004. Lisäksi hän toimi urheilulautakunnan sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenenä sekä puheenjohtajana. Vuonna hän 2012 hän sai Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitalin kultaisin ristein. MTV Sport - Mervi Kallio: Teuvo Mankonen ja Eva Wahlströmin haastattelu. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat