Paikalliset

Lautakunta: Tuulivoimala kahden kilometrin päähän asutuksesta

Lausunto. Kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta teki lisäyksen Tetomin tuulivoimaosayleiskaavaan antamaansa lausuntoon. Kuva Max Nyberg

Kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta suosittelee tuulivoimaloiden etäisyydeksi kahta kilometriä asutuksesta lausunnossaan Tetomin tuulivoimaosayleiskaavaan.
LOVIISA. Lautakunta hyväksyi yksimielisesti Pasi Laihon (sd.) lisäyksen, jonka mukaan yksittäisen tuulivoimalan etäisyys asutuksesta olisi kaksi kilometriä. Kaavaluonnoksessa tuulivoimala numero 1:n etäisyys lähimpiin kolmeen asuinrakennukseen on 1,6 kilometriä. Muut tuulivoimalapaikat sijaitsevat yli kahden kilometrin etäisyydellä asuin- tai vapaa-ajan asunnoista. Kaavaluonnokseen annetun lausunnon mukaan tuulivoimalat voivat aiheuttaa haittaa asumisviihtyvyydelle, sillä voimalat voivat näkyä Hopom-järven rantaan, Garpomin kyläalueelle ja Koskenkyläntien varren asuin- ja vapaa-ajan kiinteistöille. Muutoin osayleiskaavaa varten laaditut selvitykset ja mallinnukset ovat lautakunnan mielestä riittävät. Niiden mukaan osayleiskaava ei toteutuessaan aiheuttane kohtuutonta rasitusta lähialueen asukkaille. Tuulivoimaloiden rakentaminen ei myöskään aiheuttaisi huomattavaa haittaa luonnonympäristölle eikä esimerkiksi muuttolinnuille. Lausunnossa katsotaan, että osayleiskaava on linjassa kaupungin ilmasto- ja energiapolitiikan kanssa. Viime marraskuussa Loviisan kaupunginvaltuusto hyväksyi tavoitteen, jonka mukaan Loviisa vähentää kasvihuonekaasupäästöjään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat