Paikalliset

Kouluparakit saattavat viedä tekonurmesta siivun

Parakkeja. Kouluparakkien sijoittumista alettiin suunnitella heti kaupunginhallituksen maanantaisen päätöksen jälkeen. Nyt selvitetään muun muassa, voidaanko osa parakeista sijoittaa tekonurmelle. Kuva: Marita Itävuori

Kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana valita Harjurinteen koulun väistötiloiksi koulun pihaan laitettavat parakit. Niiden sovittelu koulun alueelle on haastavaa.
LOVIISA Parakkivaihtoehdon valinnassa painoivat kokonaisuuden toiminnallisuus ja pedagogiikka. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mia Heijnsbroek-Wirénin (r.) mukaan tärkeää on, että kaikki Harjurinteen koulun uuden osan oppilaat saadaan mahtumaan parakkeihin. Parakit on tarkoitus pystyttää koulun pysäköintialueelle. Koska tilaa on vähän, Heijnsbroek-Wirénin mukaan on mahdollista, että ulkoliikuntatiloja joudutaan hieman supistamaan. Parakkiratkaisu on kilpailutettava. Heijnsbroek-Wirén sanoo, että kilpailutus pyritään viemään läpi mahdollisimman nopeasti. – Parakkien nopea toimitus on yksi valintakriteeri, hän sanoo ja lisää, että halvin hinta ei ole tärkein. Tavoitteena on, että Harjurinteen uuden puolen oppilaat pääsevät aloittamaan koulutyön parakeissa heti syyslukukauden alussa. Kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnunen oli kutsuttu kokoukseen esittelemään vaihtoehtoja. Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom muutti alkuperäistä esitystään Eltete Groupin pääkonttorin valitsemisesta väistötilaksi kokouksessa käydyn keskustelun jälkeen. Muut vaihtoehdot olivat yhdistelmä, jossa koulutyö olisi jatkunut parakeissa, Satamatalossa ja Valkon koulussa.

Tekonurmialue pienenee?

Parakit pystytetään koulun pihalle ja sen välittömään läheisyyteen. Alue on ahdas, joten mietittävää riittää. Tilapalvelupäällikkö Kinnunen alkoi heti päätöksen jälkeen selvittää, miten parakit saadaan sovitetuksi koulun alueelle. – Olen selvittämässä muun muassa sitä, voidaanko tekonurmikentästä ottaa osa parakkien käyttöön sekä sitä, onko tekonurmi palautettavissa ja voiko kentän osaa käyttää, jos parakit vievät osan kentästä. Sekin on vielä auki, jääkö parakeilta tilaa pysäköintipaikoille. Kinnunen jatkaa, että koulualueen käyttöä rajoittaa alueen koko sekä paloturvallisuusmääräykset. Parakit on liitettävä kunnallistekniikkaan ja se vaatii asfaltin avaamista. Kinnunen kuitenkin arvioi, että liitokset saadaan tehtyä muutamalla kaivannolla. Isoimpana haasteena hän pitää aikataulua. – Kovin haaste on päästä siihen, että parakit ovat käyttövalmiina syyslukukauden alkuun mennessä. – Voi olla, että nopeudesta saa kilpailutuksessa lisäpisteitä.

Tutkimustulokset valmiit

Harjurinteen koulun tilanteesta järjestetään kaikille avoin tiedotus- ja keskustelutilaisuus ensi tiistaina Gymnasiumin musiikkisalissa. Tilaisuudessa kerrotaan koulussa tehtyjen tutkimusten tuloksista, tämänhetkisestä tilanteesta ja jatkotoimenpiteistä. Harjurinteen koulun uudemman ja vanhemman puolen sisäilmaa ja rakenteita on tämän kevään aikana tutkinut Sitowise Oy. Tutkimustulosten perusteella kaupungin tilapalvelut laatii suunnitelmat uudemman osan korjaustoimenpiteistä. Myös Porvoon ympäristöterveydenhuolto analysoi tuloksia ja antaa toukokuun lopulla lausunnon siitä, onko rakennuksessa turvallista oleskella. Ympäristöterveydenhuolto kuulee myös koulu- ja työterveyshuoltoa. Harjurinteen koulun vanhemmassa osassa tehtyjen tutkimusten tulokset valmistuvat Sitowise Oy:n mukaan tiedotustilaisuuteen mennessä. Silloin myös vanhan osan korjaussuunnitelmista voidaan kertoa enemmän. Tilaisuudessa ovat mukana Sitowisen tutkimusryhmää johtanut Tapani Moilanen, kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnunen, koulun rehtori Laura Tenhunen ja koulutuspäällikkö Timo Tenhunen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat