Paikalliset

Koskenkylän murhasta syytetty syyntakeeton

Viime elokuussa Koskenkylässä tapahtuneesta raa'asta murhasta syytetty mies on mielentilatutkimuksissa todettu syyntakeettomaksi.
KOSKENKYLÄ/PORVOO Mielentilatutkimuksen lausunto luettiin syytetylle Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa maanantaina. Isokokoinen syytetty tuotiin paikalle Tuusulan Kellokosken psykiatrisen sairaalan suljetulta osastolta seitsemän virkapukuisen poliisin saattelemana. Lisäksi kaksi vartijaa teki kaikille saliin saapuneille turvatarkastukset. Sekä syyttäjä että uhrin omaisten ja asianomistajien asianajaja vaativat, että mies on määrättävä tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antaa kansliatuomion asiassa 19. huhtikuuta. Myös asianomistajien vahingonkorvausvaatimukset ja muut vaatimukset ratkaistaan tuomion yhteydessä.

Karkasi vankimielisairaalasta

Murhasta syytetty vuonna 1988 syntynyt mies oli etsintäkuulutettu ja ollut neljä päivää karkumatkalla Tuusulan Kellokosken psykiatrisen sairaalan suljetulta osastolta. Syytetty oli saapunut linja-autolla Vanhakylään ja kävellyt sieltä naisen kotitilalle Riikentiellä, jossa syytetty itse oli äitinsä kanssa aiemmin asunut. Syytetty ja uhri eivät tunteneet toisiaan.

Iso veitsi surma-aseena

Jo aiemmin Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli katsonut toteen näytetyksi, ett mies oli viiltänyt ja lyönyt suurikokoisella veitsellä useita kertoja naista kaulan, niskan, pään ja rintakehän alueelle. Veriteko oli tapahtunut talon kuistilla. Käräjäoikeus katsoi teknisen näytön perusteella selvitetyksi, että mies oli tekopäivän aamuna saapunut naisen kotitilalle, missä hän olitalon kuistilla viiltänyt tai lyönyt uhria isolla veitsellä useita kertoja kaulan, pään ja rintakehän alueelle, minkä seurauksena uhri oli menehtynyt. Uhrin tuttava oli löytänyt naisen kuolleena saman päivän iltana.

Haavoitti poliisikoiraa puukolla

Tekonsa jälkeen mies oli varastanut uhrin auton. Poliisipartio oli havainnut uhrin auton Koskenkylässä, ja ryhtynyt sitä pysäyttämään. Pitkän takaa-ajon jälkeen poliisi tavoitti miehen Myrskylässä, jolloin tämä pakeni metsään. Metsässä lymynnyt mies löytyi poliisikoirien avulla. Kiinniotettaessa mies haavoitti puukolla poliisikoira Börjeä, joka loukkaantui vakavasti. Sittemmin koira on toipunut ja palannut työtehtäviin. Murhan lisäksi miestä syytetään murhan muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä törkeästä eläinsuojelurikoksesta.
Henkirikos. Koskenkylän Riikessä naisen surmannut mies on todettu syyntakeettomaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat