Paikallisurheilu

Kokonniemen jäähalli käyttökieltoon

Porvoossa.Jäähallin vieressä sijaitsevan Nuorisojäähallin kattorakenteet korjattiin reilu vuosi sitten, joten käyttökielto koskee vain isompaa vuonna 1987 rakennettua jäähallia. Arkistokuva

Porvoon Kokonniemen jäähallin kantavissa rakenteissa on todettu puutteita ja turvallisuussyistä halli suljetaan toistaiseksi.
PORVOO Mahdollista korjausta selvitetään, mutta on todennäköistä, että hallia ei avata suunnitelmien mukaan heinäkuun lopussa. Jäähallin vieressä sijaitsevan Nuorisojäähallin kattorakenteet korjattiin reilu vuosi sitten, joten käyttökielto koskee vain isompaa vuonna 1987 rakennettua jäähallia. Keskeisin ongelma jäähallin kattorakenteen kantavuudessa on betonirakenteisten kattopalkkien ja kannatinpilareiden käyristyminen. Käyristymistä oli havaittavissa jo vuonna 2006, mutta silloin arvioitiin, että palkkien stabiliteetti oli riittävä. – Käyristymistä on tapahtunut tämän jälkeen merkittävästi, joten halli asetetaan turvallisuussyistä käyttökieltoon. Välitöntä sortumisvaaraa tuskin on, mutta asiantuntijan arvion pohjalta hallia ei voi käyttää turvallisesti, toimitilajohtaja Börje Boström Porvoon kaupungilta toteaa. – Ikävä kyllä vaikuttaa siltä, että kesän jälkeen käytössä on vain Nuorisojäähalli. Ison jäähallin sijasta Nuorisojäähalli avataan jo heinäkuun lopussa, joten jäälle päästään suunnitelmien mukaisesti, liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström kertoo. – Tilanne on surullinen harjoitusvuoroja, otteluita, kilpailuja, näytöksiä, turnauksia ja koko seuratoimintaa ajatellen, mutta turvallisuusasioissa emme voi tinkiä. Ongelmia tulee myös siitä, että Nuorisojäähalli ei täytä edustusjoukkueen otteluiden vaatimuksia. Istumme pian alas seurojen kanssa ja mietimme yhdessä parhaat ratkaisut tähän tilanteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat