Paikallisurheilu

Kohti kaakon nelosen starttia

Pallo haltuun. Viime perjantaina harjoituksissa kentällä treenattiin prässipelaamista. Kuvassa pelaajista vasemmalta oikealle Patrik Teittinen, Toto Rambo, Conny Lindholm, ja Henrik Nurminen. Kuva Mika Mykkänen

FC Loviisalla on pitkästä aikaa miesten edustusjoukkue. Valmentaja Joakim Forsström uskoo, että työtä tekemällä ja pelitapaan sitoutumalla syntyy tulosta.
LOVIISA FC Loviisalla on pitkästä aikaa miesten edustusjoukkue jalkapalloviheriöllä. Taukoa on ollut miesmuistin mukaan lähemmäksi kymmenen vuotta. Tähän saakka miesjalkapalloa Loviisassa on edustanut FC Atomit, joka luopui sarjapaikastaan ja luovutti sen FC Loviisalle. Tulevalla jalkapallokaudella FC Loviisan miesten edustusjoukkue pelaa kaakon nelosdivisioonassa. Valmentajana toimii loviisalainen Joakim Forsström, jolla on kokemusta Kotkan suunnalta KTP:stä. – Meidän tavoite on se, että pyrimme voittamaan jokaisen ottelun. Syksyllä katsomme missä olemme, Forsström tiivistää. Joukkuetta ryhdyttiin kasaamaan viime marraskuussa ja mukana on paljon FC Atomien entisiä pelaajia. – Lisäksi joukkueeseen tuli paljon FC Loviisan junioreita, jotka ovat B-ikäisiä. He tulivat rinkiin mukaan. B-ikäisillä ei ole tällä hetkellä omaa joukkuetta, joten he siirtyivät suoraan miesten joukkueeseen. – Mukana on 20 pelaajaa. Totta kai lisää pelaajia tarvitaan, joten jos kiinnostusta on niin tervetuloa kaikki kynnelle kykenevät näyttämään taitojaan. Forsström sanoo, että joukkue on kansainvälinen. Joukkueen riveistä löytyy syntyperältään montaa kansallisuutta. – Treenit vedetään englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi. Siinä on omat haasteensa, mutta kaikkihan puhuvat jalkapalloilun kieltä. Hänen mukaansa joukkueesta löytyy kokemusta ja nuoruuden intoa.

Harjoittelu palasteltu

Forsströmin harjoittelufilosofia on simppeli. Joukkueen pelitapa pistetään kuntoon pienissä osissa. Alkavalle kaudelle tähtäävää harjoittelua on viety läpi pienissä palasissa, jotta valmentajan haluama pelitapa saadaan iskostettua joukkueeseen. – Olemme rakennusvaiheessa siinä mielessä, että olemme saaneet toimimaan koko joukkueen prässipelin. Viime viikko on harjoiteltu hyökkäämistä ja tällä viikolla harjoitellaan puolustamista. – Splittaan eri osa-alueet pelistä. Minun täytyy saada koko joukkue ymmärtämään mitä haluan. Millaista peliä on luvassa? – Paikan päällä yleisö näkee voitontahtoisen joukkueen, joka pelaa aggressiivisesti eteenpäin. Forsströmin mukaan tavoitteena on tarjota vastustajalle niin kova prässi, etteivät he pääse pois omalta puoliskoltaan. – Se on meidän pyrkimyksemme. Pelatut harjoitusottelut ovat osoittaneet suunnan olevan oikea, vaikkei voittoja olekaan tullut. – Olen sanonut, että en katso harjoituspelien tuloksia vaan peliä. Onnistuvatko ne osa-alueet, joita olemme harjoitelleet. Forsström kertoo vaativansa sitoutumista pelitapaan ja joukkueeseen. Hän uskoo, että sillä saadaan tulosta aikaan tulevalla kaudella. – Sitoutuminen on ollut tähän saakka ok, mutta valmentajanahan sitä haluaa aina enemmän.

Siirto kävi kätevästi

Sarjapaikan siirto FC Atomeilta FC Loviisalle sujui Suomen Palloliiton kanssa sujuvasti. Seuran puheenjohtaja Niclas Mattsson oli junailemassa sitä. – Kaikki meni prosessissa sujuvasti. Siitä iso kiitos FC Atomeille ja palloliitolle ja Niclakselle, Forsström kiittelee. Ensimmäisen pelin miesten joukkue pelaa 4. toukokuuta. Joukkueessa pelaavat: Oskari Onnila, Tijan Sowe, Patrik Teittinen, Karimi Ghasem, Raul Karlsson, Axel Ahoranta, Rambo Toto, Dan Björkström, Nicholas Bakke, Joni Perttilä, Henrik Nurminen, Tony Muukkonen, Rasmus Åminne, Ahmadi Saifullah, Christiano Pinheiro Camara, Mikhael Kirilichev, Abdelfatah Hamidi, Niko Orava, Atte Samuelsson, Conny Lindholm, Jose Vauhkonen, Linus Ståhl ja Jim Lill-Smeds.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat