Paikalliset

Käyrätorvi vaihtuu majataloon

Monelle loviisalaiselle tuttu muusikko Reeta Rossi tekee uuden aluevaltauksen ja aloittaa Majatalo Loviisan yrittäjänä heinäkuun alussa.
LOVIISA. Majatalo Loviisan kunnostivat kymmenkunta vuotta sitten Tarja Hämäläinen ja Aarno Malinen. He omistavat jatkossakin Sibeliuksenkadun varrella sijaitsevan kiinteistön. Majatalokiinteistö ehti olla myynnissä helmikuusta toukokuuhun. – Tarjouksia tuli, mutta ne eivät johtaneet kauppoihin. Sitten Reeta Rossi tuli ovesta sisään ja kysyi, olisiko majatalo mahdollista vuokrata, Hämäläinen kertoo. Rossi sanoo, ettei majatalon pitäjäksi siirtyminen ollut mikään äkkinäinen päätös. – Ajatus on muhinut useamman vuoden. Kaverit ovat jo vuosia sitten ehdotelleet, että perustaisin bed & breakfestin. – Nyt oli pakko vaihtaa alaa olkapäävaivojen takia, hän lisää. Rossi on opiskellut Lappeenrannan musiikkiopistossa sekä Lyonin konservatoriossa. Hän on toiminut muun muassa Kouvolan kaupunginorkesterin käyrätorven äänenjohtajana. Majatalo Loviisa pitää vanhan nimensä ja yhteystietonsa. Toiminta jatkuu ennallaan. – Suurempaa muutosta ei tule, mutta teen majatalosta omannäköiseni. – Perehdyn ensin tähän, mutta tarkoituksena on tuoda toimintaan karjalaista ruokakulttuuria, hän miettii. Rossi toimii Loviisan seudun karjalaisten puheenjohtajana ja hallitsee karjalaisen mutkattoman ruokakulttuurin. Hän suunnittelee, että majatalossa olisi jatkossa tarjolla aamiaismahdollisuus ryhmille. Rossi aikoo pyörittää majataloa yksin, ainakin alkuvaiheessa. Hän huomauttaa nauraen, että majatalolla saattaa olla työllistävä vaikutus myös perheen teineihin. Yrityksen nimi on Loviisan majoitus Rossi.
Retroa. Majatalo Loviisa on kalustettu kierrättäen 60-luvun tyyliin. Kuva Marita Itävuori

Vakiintunut asiakaskunta

Majatalo Loviisassa on 14 retrohenkisesti sisustettua huonetta. Huoneista kymmenen on kahden hengen, neljä yhden hengen huoneita. Huoneissa on pesunurkkaus ja jääkaappi, wc ja suihku löytyvät käytävän varrelta. Huonekerroksessa on pieni vastaanottotiski ja keittiönurkkaus, sekä oleskelutila. Asiakkaat voivat käyttää keittiötä. Hämäläinen ja Malinen ostivat kiinteistön vuonna 2007 ja seuraava vuosi meni remontoidessa. Hämäläisen mukaan ison osan asiakaskunnasta muodostavat työporukat ja työmatkalaiset. Pitemmäksi aikaa huoneen varaavat pääsevät tiloihin omalla ovikoodilla. – On asiakkaita, jotka ovat käyneet täällä alusta saakka, jo kymmenen vuoden ajan. Työn takia majoittuvat ovat isoin asiakasryhmä. – Suurkiitokset asiakkaille ja yhteistyökumppaneille! Sekä onnea uudelle yrittäjälle, Hämäläinen toivottaa. Tunnelmat ovat yhtä aikaa sekä haikeat että iloiset. Myös erilaiset tapahtumat ovat tuoneet ja tuovat majataloon yöpyjiä. Esimerkiksi Loviisan Wanhat Talot -viikonloppu on aina kiireinen, sillä samaan aikaan on menossa myös ydinvoimalaitoksen vuosihuolto. – On mielenkiintoista nähdä, miten Loviisan asuntomessut vuonna 2023 työllistävät, Hämäläinen miettii. Hän ennustaa, että messutapahtuma tuo asiakkaita jo muutamia vuosia ennen varsinaista tapahtumaa. Rossi toivoo, että myös loviisalaiset löytävät majatalon tarjoamat mahdollisuudet. Jos vieraita on vaikkapa tulossa isompi joukko, majapaikka löytyy, eikä vieraita tarvitse ahtaa saman katon alle omaan kotiin. Katutasossa on tarjolla myös kokous-, koulutus- ja juhlatilaa. Rakennuksen katutasossa on liiketiloja ja siellä toimii muun muassa Kumppanuustalo Kulma. Majatalo rakennettiin 1960-luvun lopulla samoihin aikoihin, kuin Hästholmenilla rakennettiin voimaloita ja rakennusprojektin takia kaupunkiin tuli työntekijöitä, jotka tarvitsivat paikan, jossa yöpyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat