Paikalliset

Kaupunginjohtajahaastattelut käynnissä

Haastateltavat valittu. Työhaastattelut tehdään 19.9., 20.9. ja 25.9. Kuva: Mika Mykkänen

Seitsemästä kandidaatista kolmesta neljään jatkaa seuraavalle kierrokselle ja soveltuvuustesteihin. Jatkoon menijöiden nimet ovat selvillä viimeistään torstaina.
LOVIISA Loviisan uuden kaupunginjohtajan valinta on edennyt haastatteluvaiheeseen. Kaksi päivää kestävät haastattelut käynnistyivät tänään tiistaina. Tiivistettynä Loviisan ruoriin haetaan tehokasta verkostoitujaa ja keulakuvaa – ei perusharmaata byrokraattia. – Etsimme sellaista henkilöä, joka hyvän johtajuuden lisäksi vahvasti haluaa kehittää Loviisaa, tuntee elinkeinoelämää ja sillä saralla toisi lisäarvoa ja kasvua kaupunkiin, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén totesi eilen. Käytännössä tähtäimessä on uusien työpaikkojen syntyminen ja asukasmäärän kasvattaminen. Tehtävään valittavan tulee olla myös ulospäin suuntautunut, markkinointihenkinen ja hänen tulee pystyä toimeenpanemaan kaupungin strategiaa. Myöskään sosiaalisen median osaaminen ja hyödyntäminen ei olisi pahitteeksi. Haastattelujen aikana halutaan saada hakijoilta vastauksia esimerkiksi siitä, miten he lähtisivät Loviisaa kehittämään ja johtamaan. Konsulttiapua ei kaksipäiväisten haastattelujen aikana käytetä. – Uskon, että me itse tiedämme millaista johtajaa haemme. Olemme varanneet reilun tunnin ehdokasta kohti. Meille jää väliin aikaa myös keskustelulle siitä mitä mieltä olemme. Haastatteluryhmä on kokoonpanoltaan suuri. Kaupunginjohtajaehdokkaita tenttaavat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson (r.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (r.), Janne Lepola (kok.), Keijo Tähtinen (sd.), Vesa Peltoluhta (ps.), Arja Isotalo (sd.), Juha Karvonen (kok.), Janne Länsipuro (vihr.) sekä Kari Hagfors (kesk.) – Meillä on laaja ryhmä, mutta kaikkein tärkeintä on, että meillä on joka puolueesta henkilöitä mukana.

Kolme tai neljä jatkoon

Ilman ulkopuolista apua kaupunginjohtajan valintaprosessia ei kuitenkaan viedä läpi. Nyt tehtävistä haastatteluista jatkoon valitaan kolme tai neljä henkilöä, jotka käyvät läpi vielä erilliset soveltuvuustestit. Ne tekee ulkopuolinen yritys. Soveltuvuustestien jälkeen loppusuoralle päässeet käyvät vielä valtuustoryhmien kuultavana. – Valitsemme yhdessä Loviisalle tulevan kaupunginjohtajan, Heijnsbroek-Wirén painotti. Haastatteluun on kutsuttu Risto Alaheikka Torniosta, Jarmo Härkönen Helsingistä, Tuula Jäppinen Loviisasta, Kirsi Kettunen Porvoosta, Anna Mäkelä Kauniaisista, Jan D. Oker-Blom Helsingistä ja Ralf Sjödahl Loviisasta.

Määräaikainen pesti

Virka on määräaikainen ja sen kesto on seitsemän vuotta. Uuden kaupunginjohtajan valinnasta päätettäneen kaupunginvaltuuston kokouksessa 14.9. Heijnsbroek-Wirénin mukaan tavoitteena on, että uusi kaupunginjohtaja voisi aloittaa mahdollisimman nopeasti. – Organisaatio kaipaa johtajaa. Jos saisimme uuden johtajan raatihuoneelle loka-marraskuussa, niin se olisi hyvä. Hän kehui myös vt. kaupunginjohtaja Kristina Lönnforsia. – Hän on tehnyt mielestäni hyvää työtä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat