Paikalliset

Kaikki peliin Porlammilla

Lauantaisen Porlammin kyläpäivän yhteydessä vietettiin urheilukenttien avajaisia. Hiekka pöllysi ja nauru raikui, kun rantalentopallojoukkueet ottivat toisistaan mittaa uudella kentällä.
PORLAMMI. Käkikosken koulun kulmalla sijaitseva tenniskenttä ja rantalentopallokenttä on saatu sille mallille, että oli aika esitellä kentät yleisölle ja juhlia avajaisia. - Tenniskenttä valmistui kyllä jo toissa kesänä ja beach volley-kenttä viime kesänä mutta avajaisia ei vielä olla ehditty järjestää, Porlammin Pyryn puheenjohtaja Tommi Hovén sanoo. Tenniskentällä on mahdollisuus pelata muitakin kenttälajeja. - Tässä voi pelata koripalloa ja jalkapalloakin olemme pelanneet, Saana Rutila sanoo ja donkkaa pallon koriin.

Hyvät paikat peleille

Saana Rutila on pitänyt porlammilaisille jumppia kuntosalilla, mutta omaa yleisurheilu- tai hiihtotoimintaa Porlammin Pyryllä ei tällä hetkellä ole. - Yleisurheilussa ja hiihdossa tehdään yhteistyötä Lapinjärven Urheilijoiden kanssa. Viime syksystä alkaen olemme kyllä pitäneet koululaisille urheilukerhoa keskiviikkoisin. Se on ollut oikein suosittu, Hovén sanoo. Tänä kesänä Porlammilla on pidetty myös tenniskurssi. - Johan Aaltonen kävi pitämässä kurssin kesäkuussa. Hänen mielestään kenttä vaikutti oikein hyvältä, kentät suunnitellut Mikko Salonen kertoi. Salonen itse on pelannut tennistä jonkun verran. - Intoa olisi kyllä pelata enemmänkin, Salonen sanoo. Pari sadepäivääkään eivät kurssilaisia haitanneet. - Sateella on mahdollisuus pelata sisäliikuntahallissa, kun se on tuossa ihan vieressä. Molempiin kenttiin saatiin tukea Silmulta. - Kallein osa oli juuri tuo tenniskentän alusta. Olisiko ollut noin 17 000 euroa sen hinta, Salonen muistelee.
Pallo ylös, mies alas. Svante Rikbergin taidonnäyte. Kuva Susanna Heiska

Kenttä ilman biitsiä

Puolen päivän jälkeen alkaa beach volley-kentällä tapahtua. Kaksi kaksihenkistä joukkuetta pelaa vaihtuvalla miehistöllä, joten epäonnistumisia ei tarvitse ottaa henkilökohtaisesti, eikä turhaa riitaa pääse syntymään. Kun pelaajia on kaikkiaan viisi, kukin menee vuorollaan vaihtoon ja näin joukkueiden kokoonpano vaihtuu kiertävästi. Tämä ei kuitenkaan heikennä pelaajien motivaatiota: uhrautuvat heittäytymiset, hypyt ja venymiset vakuuttavat. - Pelaajat sopivat ennen peliä, että kun on näytöspeli niin ei pelata ihan tosissaan. Haluaisin vaan nähdä, miltä se sitten näyttäisi kun pelataan tosissaan, selostajana toiminut urheilu monitoimimies Matti Vestman sanoi mikrofoniin. Titta Väkevä sai edustaa naissukupuolta yksinään, mutta se ei näyttänyt hidastavan tahtia. Liekö nimi sittenkin enne. - Siinä taas Titta vei miehiä kuin kuoriämpäriä, Vestman kajautti. Kyllä Markku Junna, Ove Viklund, Martin Dahlbom ja Svante Rikbergkin panivat parastaan. Onneksi hiekka-alusta on armollinen, eikä pahempia vammoja päässyt syntymään vaikka hiekkaa maisteltiinkin useamman kerran. Kyläpäivän kävijöitä hemmoteltiin urheiluohjelman ohessa muun muassa Marttojen leivonnaisilla, Nuorisoseura Soihdun letuilla ja Porlammin VPK:n makkaroilla. Tarjolla oli myös jätevesineuvontaa sekä tietoa alueen metsästys- ja kalastus asioista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat