Paikallisurheilu

Juoksua metsäpoluilla yhdessä

Team Nordic Trail -yhteisö on jalkautunut myös Loviisaan. Yhteiset polkujuoksuharjoitukset sopivat niin aktiiviliikkujalle kuin aloittavallekin harrastajalle.
LOVIISA Team Nordic Trail on pohjoismainen yritys, jonka juoksuryhmiä on yli 50 paikkakunnalla eri puolilla Pohjoismaita. Polkujuoksuharjoitusten tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa. Harjoitukset ovat monipuolisia ja tarjoavat mahdollisuutta harjoitella polkujuoksua kunnosta ja kokemuksesta riippumatta. Liittymällä yhteen ryhmään, voi samalla vuosimaksulla mennä muiden paikkakuntien harjoituksiin. Muuten treenataan ympäri vuoden, vain heinäkuu on vapaata.

Harjun metsässä

Loviisassa harjoituksia vetävät Fanny Stam-Ravi ja Emmi-Liina Vakkuri-Johansson. Tiimiin voi liittyä vuosimaksun maksamalla. Loviisassa harjoitukset ovat perjantai-iltaisin kello 18. Kokoontumispaikka on yleensä harjun tuulimylly, ellei muuta ilmoiteta esimerkiksi ryhmän Facebook-sivuilla. Loviisan toiset treenit pidettiin harjulla pääsiäisen vuoksi poikkeuksellisesti viime torstaina.

Vaihtuva teema

Jokainen tunnin treeni sisältää alkulämmittelyn, tekniikka- tai koordinaatioharjoituksen, viikoittain vaihtuvan teeman mukaisen harjoituksen sekä loppuverryttelyn.
Yhdessä. Treenit tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kokeilla metsässä ja poluilla juoksemista ryhmässä. Kuva Auli Henriksson

Harjoituksiin voi sisältyä myös voimaharjoittelua ja kehonhuoltoa. Viikoittain vaihtuvat teemat ovat lyhyet intervallit, pitkät intervallit, vauhtileikittely sekä mäkiharjoitukset. - Aina ollaan metsässä, Stam-Ravi toteaa. Hän luonnehtii Loviisassa olevan hyvät mahdollisuudet polkujuoksuun. Harjun lisäksi hän mainitsee esimerkkeinä Solvikenin, Harmaakallion, Valkon ja urheilupaviljongin. - Mukaan mahtuu vielä. Voi tulla jokaisiin harjoituksiin tai miten itselle sopii. Vapaasti ja maksutta saa myös tulla kokeilemaan, sopisiko polkujuoksu itselle, hän vinkkaa. Torstain treeneissä oli sopivassa suhteessa naurua ja hikeä. Harjun metsään oli jemmattu pahvisia kirjaimia, joita piti juosta ylös alas etsimässä ja kirjoittamassa ylös saadakseen selville, mitä kirjaimista lopulta muodostuu. Lisätietoja ryhmästä Facebookissa tai voi kysyä sähköpostitse fanny.stam@luukku.com
Team Nordic Trail
  • Perustettu Ruotsissa 2013.
  • Suomessa ensimmäiset juoksuryhmät aloittivat 2017.
  • Treenit tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kokeilla metsässä ja poluilla juoksemista ryhmässä.
  • Harjoitusten tahti sovitetaan osanottajien kunnon ja kokemuksen mukaiseksi.
  • Viikoittain vaihtuvat teemat ovat lyhyet intervallit, pitkät intervallit vauhtileikittely sekä mäkiharjoitukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat