Paikallisurheilu

Jesse Ronkaiselle tuplavoitto

Tuplakultaa. Jesse Ronkainen otti kultamitalin Genelec -turnauksessa kahdessa sarjassa.

Jesse Ronkainen Loviisan seudun judoseura Arashista toi Iisalmesta kaksi kultamitalia Genelec –judoturnauksesta 11.11.
IISALMI Jesse Ronkainen osallistui 11.11. Iisalmen Genelec -judoturnaukseen. Ronkaisen ensimmäinen ottelu oli sarjassa alle 13-vuotiaat pojat, alle 42 kiloa. Ronkainen heitti oman lempitekniikkansa ja jatkoi sidonnalla voittaen ottelun täysin pistein 30 sekunnissa. Toisen otteluun Ronkainen voitti uhrautumisheitosta saadun pisteen ansiosta. Kolmas ottelu oli tasavahva ja varsinaisen otteluajan jälkeen tilanne oli tasan. Seurasi jatkoaika, joka kesti vielä toista minuuttia lisää, ennen kuin Ronkainen onnistui samaan pisteen sidonnalla. Kilpailujen kuuluttaja totesi jatkoajasta: "pelin henki on raju, mutta rehellinen. Ensimmäinen pisteen tehnyt voittaa matsin". Ronkaisen mukaan se oli hänen "kovin matsi ikinä". Seuraava ottelu oli jo jonossa, mutta reiluuden nimissä otteluiden välissä oli mahdollisuus pitää parin minuutin lepotauko, jonka hän käytti viimeistä sekuntia myöten, ennen viimeistä lohko-ottelua. Edellisen pitkäkestoisen ottelun oli vielä väsymystä, sillä vastustaja onnistui heittämään Ronkaisen hienolla heitolla ottelun ensimmäisellä minuutilla. Ronkaisen hymy ei hyytynyt, koska tappiosta huolimatta hän oli lohkon toiseksi paras ja pääsi näin jatkoon.

Tasainen semifinaali

Semifinaalissa Ronkaista vastaan tuli toisen lohkon voittanut Pietari Bergman Kiteen Kipponista. Mattopainotteinen ottelu oli todella tasainen ja pojilla oli molemmilla hyviä tilanteita saada sidonta, mutta toinen pääsi aina pois. Kahden minuutin ottelun jälkeen tilanne oli edelleen 0-0. Alkoi jatkoaika, joka meni kuten varsinainen otteluaika tasaisissa merkeissä. Ottelua oli jatkunut yli viisi minuuttia, kun Ronkainen onnistui uhrautumisheitossaan, josta sai kaipaamansa pisteen, jolla pääsi finaaliin ja Bergman sai pronssia. Lepoajan jälkeen finaalissa oli vastassa Nico Kiiskinen Oulun Judokerhosta. Ronkainen ja Kiiskinen ottelivat aktiivisesti ja molemmilla oli hyviä paikkoja. Ronkainen sai taisteltua vastustajan tiukkaan sidontaan, jolla voitti finaalin ennen täyttä aikaa ja voitti näin myös sarjansa. Matolta poistuttua Ronkainen antoi ilon tulla ja heitti kuperkeikan voiton kunniaksi. Myös kuuluttaja näki tämän ja totesi kilpailijalla virtaa vielä riittävän. Virtaa pitikin löytyä, koska toinen sarja oli vielä aloittamatta.

Toisessa sarjassa

U15 -ikäluokassa Ronkaisen sarjassa oli hänen lisäkseen vain Pietari Bergman, jonka kanssa Ronkainen oli otellut jo melkein kuutisen minuuttia edellisen sarjan välierässä. Bergman tahtoi revanssin ja ensimmäinen ottelu alkoikin Bergmanin saaden heitosta pisteen. Ronkainen ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan sai vastustajansa sidontaan ja voitti ottelun täysin pistein ajassa 1.20. Seuraavassa ottelussa Ronkainen sai lähes heti sidonnan, josta Bergman pääsi viime hetkillä pois, mutta loviisalainen sai sidonnan uudelleen kiinni ja tästä kiteeläinen ei enää päässyt pois. Näin ollen Ronkaiselle toinen otteluvoitto ja kultaa myös U15 alle 42 kg sarjassa. Jesse Ronkaisen mielestä kaikki ottelut olivat hyviä ja kovia ja sitähän reissulta haettiinkin. Matkustaminen hieman kauemmas kisaamaan kannatti ja iloinen poika kahden kultamitalin palasi Iisalmesta Loviisaan. Menestyminen Genelec-turnauksessa nosti Jessen myös judon Suomen HOT TOP30-listan sijalle 18. HOT TOP30 -kerroin kuvaa judokan aktiivisuutta ja menestystä reaaliaikaisesti, ottaen huomioon viimeisen kolmen kuukauden ottelut. Ronkainen osallistuu seuraavaksi viikonloppuna 25.11. Nummelassa Hiiden Shiaihin. Niklas Hurmerinta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat